Skip to content

Weekend is just around the corner!

December 5, 2008

Ok, I’m still working today..😦 but only for half a day. So by 12.15 I shud be out of here! I can’t wait to go to PD to see my family. Dah dekat sebulan tak jumpa mak. Tapi nak tunjuk perut besar pun takleh lagi, sebab baru buncit skit je.

To you girls, especially Shera, Thir & Erun, don’t worry too much ok aku jalan-jalan ni. I won’t be doing any extreme activities. Ni esok aku dok tepi laut je /berendam-rendam je/ brisk walking je seperti saranan Doc Shu.

as for the pregnancy, hope sumenye ok..aku cadangkan kau stay active in terms of berjalan kaki/brisk walk as exercise. im not an expert in this (aku in training nak jadi expert tapi just after bayi dah keluar dr perut mummy la, dlm kandungan bidang org lain hehe), tp ive seen cases kawan2 yg cergas time mengandung (berpada2 la, u know ur body well) then time bersalin sgt mudah sbb sgt aktif exercise/byk jalan kaki..

Semoga kamu berjaya di sana dan semoga kamu cepat pulang bekerja di Malaysia supaya kamu boleh menjadi Paediatrician kepada anak-anak kami. Seriously, aku sanggup hantar baby kepada kamu walau di hospital mana pun kamu kerja ( kalau di KL lah). Bila nak merasa jumpa doctor kawan sendiri ni ek?

May ALlah bless you cik Shuhada!🙂

Yeah lagi setengah jam nak chiow! Till then.

8 Comments leave one →
  1. MadamSuraya permalink
    December 5, 2008 1:23 pm

    memang sangat berguna kalo ade kawan2 yg jd doktor.aku pun duk sms die tanye mcm2 & dierang ni bole tahan garang jgk.asyik kene bebel aje

  2. Anonymous permalink
    December 5, 2008 4:16 pm

    wah!syoknye pegi PD!kiteorg maybe stay kat penang je kot cuti nih.huhuuu…have fun mommy-to-be & take care too!~coffeeaddicts~

  3. erinchunk permalink
    December 6, 2008 10:03 pm

    awe so cute.is the tummy like when u makan banyak and u were over kenyang? ;p can’t wait to see u round tummy =D

  4. shera permalink
    December 7, 2008 6:21 pm

    mizah daring,see u next week..very soon!

  5. Shouta M permalink
    December 7, 2008 9:25 pm

    wah boleh buat duit ni kasi online consultation camni hihi kidding..selamat hari raya mizah n faiz, thanks for ur du’atk good care!

  6. Nur Hamizah permalink
    December 10, 2008 12:00 pm

    sorry guys tak menyempat nak reply sempat approve jemadam surayatul – betol! tapi baguslah garang2 kawan sendiri kite takdelah rasa geram ke bengang ke kan? hehehepuan kopi – hope u had a great weekend with hubby! :-)erin – yes, its like b=perut buncit bila over kenyang.cuma this tummy & the buncit feeling berterusan selama berhari-hari, berminggu-minggu dan berbulan-bulan. yeay i cant wait for my tummy to show more too! nnti kalau dah ala-ala nmpk buncit lebih i'll definitely put up a pic here. shera dear – yeay cant wait to hug u!!doc shu – ape kate kamu bukak satu website forum ke bagus gak.senang kitorang ni nak bertanyakan apa-apa health probs ke.hehehe.u tk care too yang!

  7. trexcic permalink
    December 10, 2008 10:01 pm

    puan mizah!! jumpa this weekend ok!!!can’t wait bebeh!:)

  8. Nur Hamizah permalink
    December 12, 2008 11:32 am

    cik thirah!! jumpa kamu jugak! i miss u bebeh!:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: