Skip to content

I love to (MUST) eat

December 17, 2008

Being pregnant means you’re gonna eat twice as much as you normally do – that’s very TRUE, at least for me!! Let’s look at what I have eaten today. Heehehehe.

Morning
On the way to the office: 3 pcs of biskut Tiger
Breakfast, 9:00am : 2 slices of roti canai garing & air kopi o (sori sayang, kopi o yg sebenar bukan nescafe)
Morning snack before lunch : Finished half of the biskut Tiger paket : 6-7 pieces

Afternoon
Lunch, 1:00pm : 1 plate FULL (bukan separuh atau kurang) of rice, daging & kuah gulai kawah, sayur pucuk, sambal paru goreng
Mid-affternoon snack, 4:00pm :1 slice of bread, 2 pieces of biskut Tiger, 2 pieces of burger Malaysia, 2 pieces of kuih koci

Dan sekarang jam 5:42pm, aku sudah berasa lapar kembali.

Sekarang ni, every 2 hours kena makan, every 2 hours kena makan. Kalau boleh nak makan berat2, kalau setakat biskut/roti, sure perut akan berbunyi-bunyi dan kepala akan pening-pening macam nak muntah/ pengsan. Tapi, badan tak naik sangat pun. Setakat ni baru naik 2 kgs kot sejak pregnant.

Shera, thats why the other day, aku boleh nak makan lagi walaupun baru lepas makan nasi kenduri. Kamu kena memahami keadaan aku sebagai seorang ibu mengandung. Mak aku cakap, tak lama lagi gemoklah tu sebab asek makan makan makan makan makan makan makan makannnnnnnnnn!

13 Comments leave one →
  1. Asnaida permalink
    December 18, 2008 9:41 am

    Semoga semuanya selamat,can’t wait my fren sorg ni nak gemuk, maybe i should also get married n pregnant kot baru leh naik skit badan nih, hehheee, :Pp/s: hey check out my new blog k, just activate it, :D(http://www.asnaida.com)

  2. Nur Hamizah permalink
    December 18, 2008 11:21 am

    insyaAllah bebeh!hehea’ah cepat2lah kawen bagi gemok skit badan tu asek sekepiiinngggg jek.haaa, nasib baik ada blog baru.bagus2 igt dah tanak blogging lagi dah.🙂

  3. asnaida permalink
    December 18, 2008 2:24 pm

    Hehe, tak leh nak war war kan sgt2, kang ade stalker lg kan susah, lgpun baru je beli domain n siapkan setup hosting, so baru je launch smlm, :Danyway, bile nak jumpe yek?? rinduuuu,😦

  4. shera permalink
    December 18, 2008 4:32 pm

    darling, apelah sgt kalo kamu makan biskut tiger and kuih koci…ahahahayer..yer..makan byk2..xkisah gemoks ok..asalkan anda berdua sihaaattttt!

  5. Nur Hamizah permalink
    December 18, 2008 5:04 pm

    aida bebeh, jage2 dgn stalker kamu tu sure akan mencari kepelusuk mane pun blog baru kamu.aku pon rindu kamu jugakkk!! lps2 kawen ni mmg susah sgt nak jumpa2.ade wedding sesape lagi yg berkenaan tak lps ni?kalau tak korang dtg jelah rumah aku.tu plg senang.aku rs awal tahun depan seswai kot.hujung tahun ni penuh dgn wedding invis. :-)shera yg comel, yelah shera biksut tiger jelah yg dapat dicapai dek tgn ku ini dalam opis ke dlm kete.ye betul,tak kisah gemoks, asal kami sihat kan!!aku dah rasa lapaaaaar sgt skrg!p.s: sher, jgn asek mimpi2 org tu jek.kamu dok tringat2 tu yg mimpi tu.

  6. Anonymous permalink
    December 18, 2008 7:31 pm

    ehehee…mcm tula klu dh preggie kan?!opis mates saye pon dok mengeluh asik mkn byk jugak.ade sorg tu bru masuk 2 bulan dan kiteorg nmpk die memang put on weight ;)takpelah kak mizah… nnti bile baby dh kuar bole diet balek. yg penting baby dpt enuf nutrient. cewahhh… mcm expert jetake care mommy~!eh eh… i’ll be in gKL some where on 30th dec onwards…kalau korg nk buat gathering bole la nk buat masetuu… laaaaaammmmeeeeeee plak rasenye tak jupe korg.rindu rindddduuuu – padahal dh jupe time reception ume.tp tak smpt nk story mori laaa~coffeeaddicts~

  7. kew_chop permalink
    December 18, 2008 8:44 pm

    makan jgn tak makan mek oii. beruntungkan kite peknen mkn berselera. ade org yang tak lalu mkn langsung, cian baby. oleh itu, kamu harus n wajib mkn dgn byk tau..

  8. en_me permalink
    December 19, 2008 7:56 am

    ammvoiiii makan sajerrr.. congrats on ur berbadan dua itteww.. salammmz

  9. shera permalink
    December 19, 2008 1:00 pm

    mizah darling,sumpah tak igt! tu yg pelik cane leh muncul dlm mimpi….grrrrrrrrmakan biskut tiger leh kurus kah?nak nak!

  10. surayahanim permalink
    December 19, 2008 6:23 pm

    woii minum kopi lagik.apela yg besnye kopi tu.sedap lagik minum nescafe 2 sachet+creamer.uu sedapnye… terkenang aku mase kat bilik dolo2

  11. Nur Hamizah permalink
    December 19, 2008 7:45 pm

    kak kopi, ade org takleh makan langsung so kire kita beruntung lah mmg nak makan jek.tapi makan byk2 pon berat tak naik2 jugak.org tak kesah gemok skrg ni, tu yg risau masih belom put on weight ni.ooohhh kamu cuti panjang ke?insyaAllah boleh je kalau tiada aral. :-)mek Mur,a’ah tulah skrg kalau lapar je aku mmg teringat sure baby yg lapar ni.tu yg cepat2 makan.kalau tak isi perut sure muntah2.selera aku masih di tahap memuaskan,cuma biasalah tu kadang2 nak macam2 tapi bila dah ade depan mata,trus jadi taknak.shera, takde deh makan biskut tiger leh kurus.weoiitttt kamu dah kurus okkkk! jgn nak ngengade nak kurus lagi.nak jadi aneroxia ke?hehehheh.nasib baik mlm td kamu tido dalam bas, kalau tak sure dah ‘terbagi kek kat org tu’!hahahahah!en_me athirah, thank you!surayatul tj,tahlah su mmgah x sebest nes tapi aku ni dah kurangkan minum nes/teh tarik kalau tak angin.tulah suraya teringat aku slalu ngecek nescafe ko.ko mmg pandai buat nescafe/indocafe patutlah tajul terpikat dgn ko!

  12. Aliza permalink
    December 20, 2008 12:47 am

    bestnyee makannnnn…

  13. trexcic permalink
    December 20, 2008 10:02 pm

    en me athirah??! aha..kelaka ok!puan hamizah : semoge sihat2 sokmo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: