Skip to content

New year entry

January 1, 2009

First of all, I’m wishing Selamat Tahun Baru Hijrah & Masihi to all. I look forward for greater achievement this year, InsyaAllah. May our life always be upon Allah’s blessing, especially with the baby coming.. Amin.

Ok, so I’m updating on my trip to Kuala Terengganu last weekend. The night before, we kept reminding each other to wake up early the next morning so boleh bergerak awal & sampai awal di KT. Tapi, akhirnya jam 12 tengahari juga baru kami bertolak dari Shah Alam.
On our way to KT, near Rantau Abang. We stopped in Chukai and I had the best sata & otak-otak eve here! Serius rasa macam sedap giler! Masa mula-mula sampai at the very packed gerai otak-otak tu; I was like waahhh, sedap mana sata ni, sebab atas meja semua orang kat situ bertimbun-timbun kulit sata & otak-otak. So, I said to encik husband to just order ‘sepasang kecik’ = two small plates of sata & otak-otak. Dan, tanpa disangka kami berjaya habiskan 2 pinggan tu dalam masa beberapa minit je. Dan terus order pinggan kedua. Sedaaapppp gilerrrrr!!! Tapi, yang sedihnya, on the way home from KT, kami tak dapat merasa sata buat kali kedua. lambat sangat sampai kedai tu around 6pm sebab stuck dalam traffic light jam dekat pekan Kemaman dan sata semua dah habis. Kesian baby dalam perut, nanti bila lagi kita nak merasa sata tu ye? Encik husband kata; ‘Ala kat pasar malam Seksyen 6 kan ada jual sata, nanti kita beli kat situ jela.’ Wahhh sedihnya, mestilah dah tak feeling macam makan sata di tepi laut Terengganu!

We arrived in KT around 7.30pm. And we even got lost on our way finding the airport. The chalet that we stayed situated very near to the airport. Rupanya kena cross bridge besar dulu. Nasib baik jumpa. KT’s signboards were very confusing.

Woke up not so early the next morning. The boys (Encik husband’s friends ) just arrived in KT that morning & we went out for breakfast at the nearby stall. Frust sangat sebab selama berada di Terengganu, saya tak dapat merasa nasi dagang langsung! Dua-dua hari keluar breakfast, sampai kedai nasi dagang dah abis. I told encik husband; ‘Orang-orang Terengganu ni bangun awal sangat kot, tak macam orang KL’. Jam baru pukul 9, nasi dagang nasi kerabu semua dah abis. Kalau kat KL, breakfast pukul 10 pun nasi lemak banyak lagi. Betul tak?

These are a few pictures of us visiting the Monument Park of Taman Tamadun Islam. We rented bikes to tour around it. Don’t worry, I rode it very carefully tau, lagipun ada bodyguard tengokkan.
Nampak tak perut dah buncit sikit?
My bodyguard
Nampak sangat kecik, nasib baik tak kena tangkap dengan guard dia, sebab patutnya sentuh monumen pun tak boleh!
Looking around at the replica of Masjidil Haram
In the afternoon, we attended Ana’s wedding at her hubby’s side. Ana looked verrryyyy pretty in blue, and her dress were soooo cantekk! Congrats to Ana, may Allah bless both of you & may your love to each other remains till the end of time.Later that night, we went out for a big dinner with encik husband’s friends. Thanks to Alfie (or Zul?) for the treat!!Ok, my husband wants to go home now – I’m at my MIL’s house. Will update more later.
11 Comments leave one →
  1. Aliza permalink
    January 2, 2009 1:49 am

    mizah…hepi new year 2009!sudah aku jawab tagmu itu…check it out ok!

  2. Nur Hamizah permalink
    January 2, 2009 9:22 am

    thanks cik ali! haritu aku nampak mesra mall! hehehe. teringat entry ko.

  3. suraya permalink
    January 2, 2009 1:54 pm

    nasi dagang ganu sedaaapp gilleerr!!aku 1st time makan kat umah meon.sempat singgah makan breakfast kt umah die b4 g aida kawen.aku baru nak puji meon ngatkan die masak nak la tanye resepi.rupenye beli kat kedai.ceett!!kempunan aku.and lagi satu makan kt laksam kat pasar payang.sedap jugaakk!!hihi.terliur tak ko bile bace ni

  4. Nur Hamizah permalink
    January 2, 2009 2:14 pm

    wekkss! tak terliur pon sebab kenyang sangat baru lepas makan. tulah aku tak tau pon meon kat ganu kalau aku tau aku dh serbu rumah die.grrr! xpelah xde rezeki makang nasi dagang kat ganu.nanti ambo pi caghi kat mano-mano la. (betul ke tak ni?)

  5. kew_chop permalink
    January 2, 2009 3:01 pm

    wah perut kamu sudah nampak cket. comeyy.. nanti 3,4 minggu agi mesti besar mendadak. tunggu yea..

  6. Nur Hamizah permalink
    January 2, 2009 3:11 pm

    yeay! aku pun tak sabar nak tunggu perut besar mendadak tu.tapi skrg tido dah mula tak selesa.kene lapis comforter 2-3 lipat kasi tebal skit baru ok, kalau tak pinggang sakit.

  7. suraya permalink
    January 3, 2009 12:20 am

    haha salah!!tu dah campoq penang ganus kedah la.same je ekau dgn den.weks!

  8. shera permalink
    January 4, 2009 11:39 pm

    copssssssssssss nape xde ni??rasa mcm dah komennn…grrrrrrrr

  9. Nur Hamizah permalink
    January 5, 2009 1:48 pm

    surayatul – a’ah aku lagilah kalau dengar chokie ckp,tunggang terbalik nok kecek kelate tapi perasan die cakap kelantan lagi terer dr aku.weehhhhhh any GOOD news????????? ;-)shera – ko bagi komen kat facebook la makcik!!🙂

  10. erinchunk permalink
    January 5, 2009 11:51 pm

    cantik shades?😛 lime lagi tuuu..and yes..i can see ur baby bump🙂

  11. Nur Hamizah permalink
    January 6, 2009 10:52 am

    yeay! see u at kak yana’s wedding darling!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: