Skip to content

The weekly update

January 13, 2009

The Internet in my office has been down for two days, for godsake! I’m telling u, I can go crazzzyyyy maaannn for not getting any internet fix during office hour!! This is all because of the goddamn virus infection that’s going around. Mati kutu tau tak boleh buat apa-apa (read: bloghopping, surfing, chatting) argghh! Bagai cacing kepanasan saya di ofis, walaupun sebenarnya sejuk yang amat. Nampak sangat takde keje kan?

Harini first time pakai tudung Ekin (tudung Ariani) ke ofis. Thanks to Athirah for making me feel I-have-TO-HAVE-one! Mula-mula haritu gi window-shopping dengan encik husband kat Subang Parade. Tanya di satu booth ni, harga tudung Ekin kat situ tu RM90! But the material memang sangat cantik & best. Tapi, takdelah saya beli tudung tu. Too expensive for me. Tapi this weekend nak ke Subang Parade lagi, sebab nak borong seluar yang amat menyelesakan tu. Baru ada satu kaler hitam. Ingat nak beli kaler pink & blue & white. Seksa sangat nak pilih seluar/skirt/baju kurung ke ofis sekarang, sebab semua dah tak boleh zip atau bila pakai rasa tak selesa sangat. Same here, Mommy Dina!

Oh and Kak Azreen, my sis-in-law dah tau gender baby dalam perut dia! Lelaki lagi! Nampaknya Adham akan menjadi ketua kepada adik & adik sedara dia. Can’t wait for the checkup in 2 weeks time, hopefully baby boleh tunjuk pada Mama & Papa dia boy ke girl, InsyaAllah.. Bila dah tau, bolehlah auntie-auntie semua bersiap-sedia dengan hadiah untuk baby ye.

Went to Yana’s wedding in PD last weekend. Congratulations to Pn Yana yang dah tak sabar-sabar u know what. I don’t have any pictures since the camera battery died on me, forgot to charge it before we went out. Arrived late! But nasib dapat makan, hehehe. Memang crazzzyyyy kalau jumpa SSPians! Suara masing-masing macam halilintar, tak boleh nak cakap slow, mesti kena jerit-jerit kan? Hahaha. I’d like to quote my husband on this– we were in the PD highway when Athirah called asking where on earth were us & a few minutes later, Hani asked for the direction to rumah Yana, so frankly said, memang kitorang cakap macam KUAT giler (hampir-hampir nak jerit).

Sayang ni kan kalau cakap dengan kawan-kawan memang takleh ek kalau tak cakap kuat-kuat, jerit-jerit?

See? And so I said, “Tahlah yang, dah biasalah cakap kecoh-kecoh macam ni, bukan jerit pun”. SSPians should agree on this ok!

Many did turned up – muka-muka yang paling lama tak jumpa = Ina! & Zatil. So now I’m asking for Athirah DSLR pics (Thirah jangan malas resize ok yang!) and to everybody else with camera that day (Shera, Cipah, Hani) to kindly send me /share the pics especially gambar ramai-ramai dengan pengantin. Pics cilok from Fizz’s FB.🙂

Selamat Pengantin Baru, Yana!With my two little sisters, Fizz & Erin
Tak nampak pulak perut buncit kat gambar ni

Ok, on Shera’s-been-robbed stories. I got these below pics from her, and this was how her car looked like after the ‘letup-cermin-ragut-handbag’ incident. Seram!!! The con guy somehow blew up the window with sumthing, bukan setakat pecahkan pakai batu or kayu or anything. Tapi, nasib baik tak berderai sebab cermin tinted. Nasib juga kamu tak luka, cik Sher! Kesian kamu.. *hugs*

Nampaknya sebahagian daripada duit gaji Shera perlu dispend untuk repair cermin kereta, demn u perompak!

So girls, please be more careful after this. You could be robbed even when you’re in your own car. And, if you are driving alone, don’t put your handbag at the passenger’s seat next to you. Letak di bawah kaki passenger seat ataupun di atas hand-break/ space between the driver & passenger’s seat. Ada juga kes macam ni bila stop masa lampu merah di traffic light. Macam-macam kan orang-orang jahat ni boleh buat?

Ok, till then. Baby dalam perut dah ajak tidor ni.🙂

16 Comments leave one →
  1. Anonymous permalink
    January 14, 2009 1:02 am

    bonda mizah, thanx 4 coming!!!!!!muax muax muax!!sorry x dapat nk melayan korang sgt!

  2. Melissa permalink
    January 14, 2009 2:11 am

    Mizah..anda masih tak nampak buncit langsung. i was surprised coz my friend baru 3 bulan dah jadi badak. apsal ko still slim macam anak dara? and oh my..shera punya kereta..dasat. sian dia. i really wish i was there with u guys. and sspian memang tak boleh ckp slow2 la. hahahha

  3. shera permalink
    January 14, 2009 9:01 am

    darling…kamu bgtau faiz,kalo ckp ngn sspians automatic terus jd menjerit. ahahaha. wpun sbnrnya x jerit pons..baby bumps kamu sudah nampak laa cik.. cepat2 tau gender..kena kumpul duit dr sekarang ni..ahahaha..take care mommy mizah yg malas kerjaaaaaaaaaaaaaaa🙂

  4. kew_chop permalink
    January 14, 2009 9:02 am

    wah macam2 cara dah wat nak rompak org sekarang ni ek, takutnye.. harap2 baby kamu girl, leh anak aku ngorat sepam, hihihi..

  5. MadamSuraya permalink
    January 14, 2009 10:54 am

    tudung ekin kat giant ss13 ade murah sikit dalam rm60.tp tatau material sedap ke x nak pakai.aku p tgk kat tv ekin pakai tudung polka dot comel la pulok.t’ingin jgk nak pakai.haihhh pengaruh tv betul!

  6. anema permalink
    January 14, 2009 12:42 pm

    Wah, tak sabar tunggu tau mizahnye gender baby.i wish for girl..:) hehe boleh tak?

  7. Anonymous permalink
    January 14, 2009 4:26 pm

    kesiannye shera!pengajaran utk kite yg lain-lain nih spy lebih berhati2.lagi satu, kalau ade bwk laptop jgn tinggalkan dlm keta wlpn dlm bag+boot.perompak zaman teknologi nih dh expert!careful girls.p.s: bruje nk request mommy mizah hapdet blog.hehe~coffeeaddicts~

  8. Nur Hamizah permalink
    January 14, 2009 10:24 pm

    hehehe.sori girls,saya cuma boleh online malam je tu pun kadang-kadang x online, ditambah lagi internet di ofis down buat selama waktu yg tidak diketahui grrr!!anonymous @ pn yana- welcome dear! dah berjaya x?😉 hehehehehehheMell- aku xdelah badan mcm naka dara lagi.dr depan mmglah tak nmpk perut buncit.cuma, yes my tummy tak besar sangat untuk 4 bulan.aku harap2 by the 5th month perut makin berganda besarnya.eyy we wished u were here too!belikanlah hadiah untuk babyku dr kota paris!Shera- hihihihi, saya tak malas kerja tau!! yerp sher,takyahlah ckp, mase open hs kat umah aku tu pun bape org je yg ade dah gamat rumah mcm nak runtuh.nasiblah husbandku memahami, kan?😀 muuaaahhhhhsss!!!Mek Mur- sini bukan cam jepon.jepon takde kes-kes pecah kereta camni kot.teeetttt!aku rasa-rasa ko takleh ngorat anak akulah.aku mcm2 rasa baby aku ni lelaki lah.hehehe.Madam Surayatul-weh memang pengaruh tv!seriesla lawa kan Ekin tu pakai tudung camtu.tapi muka aku xdelah jadi selonjong dia.anema-ok,lets wait n see.aku tak sabar jugak ni!!!kak Kopi-hehehe.hai cik!kurang mood skitlah nak ngupdet sekarang ni.yup,kesian Shera.bukan saje laptop,smart tag n touch n go pun orang boleh curi.

  9. Melissa permalink
    January 15, 2009 2:11 am

    i wonder apa la maksud soalan ko mizah kepada yanadey : dah berjaya ke tak siap winking jelir lidah ;p…kepala ku terbayang benda bukan2..oh my..*terus tutup laptop tgk simpsons*

  10. Shouta M permalink
    January 15, 2009 9:30 am

    1. apekah tudung ekin ni? explain please..2. comel nye yana..kau pun comel mizah with the baby bump..3. miss lagi another wedding :(4. siannye kete shera..xpe dugaan2..

  11. kew_chop permalink
    January 15, 2009 10:08 am

    uishh kat sini pun dah ade kes2 camtu. macam2 ado dah sekarang tambah kalo dok bandar besar tu, naik gerun gak aku..

  12. HiDa permalink
    January 15, 2009 2:38 pm

    Sian Shera kan. Takut betul la skang ni. Die letup cermin time Shera tgh berhenti kat traffic light ke?Perut Mizah tak nmpk lg la. Takpe2 pasal gender. Dapat baby yg sihat lebih penting.Btw, aku dah tag kau. Nanti buat ek.

  13. Nur Hamizah permalink
    January 15, 2009 10:54 pm

    Mell-hahaha ko xyah nak berpura-pura innocent.weekksss!! ;-)Doc Shu- nanti akan aku updetkan macammana rupenye tudung Ekin tu, ok bebeh?Mek Mur-ye keeee?aku ingat Jepun masih negara yg paling selamat.Auntie Hida-yup kesian.org jahat tu letup masa Shera tengah menunggu kawan die,di depan rumah lagi tu.sekarang ni aku taknak lagi tunggu2 dalam kereta kalau hubby kuar kejap withdraw duit ke.insyaAllah,aku pun tak kisah gender baby,doakan anak buah kamu lahir sihat walafiat ye.

  14. aiEN permalink
    January 19, 2009 10:49 am

    Huhu scarry nye tgk kete tuh. Awk hati2 ye kakak..

  15. Anonymous permalink
    January 19, 2009 5:22 pm

    cik mizah..nanti aku emel gmbr ms kawen yana tuh..oh, ramai ye org realize kalo SSPians bcakap mesti high pitch.haha.ni cik aisah dgr ni sure die mngamuk xlut betul..kan kalo bising kene prep malam pki baju sekolah?;)cipz

  16. erinchunk permalink
    January 21, 2009 12:59 am

    oh!i missed this entry😛 i miss u already la sis.hope all is well.OMG!scarry cermin kete kak sher.yeah after i heard from her dah takut nak pegi lunch kat situ!scarryyy..damned u perompak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: