Skip to content

Finally

February 4, 2009

Ok.

I miss blogging! & bloghopping! and most of all, I miss catching up with guys pleaseeeeeee! I tend to get tired easily these days, kadang-kadang rasa semput je. Dan macam dah rasa-rasa tendangan baby girl dalam perut ni. Sekali je last weekend masa tengah baring tunggu nak lelap dapat rasa ala-ala taekwondo kick 3 kali! Cepatlah baby besar, mama dah tak sabar nak jumpa baby! Boleh tak tak sabar? I still have FOUR months to go!

Oh ye, a few good news I heard from a few friends today. Opsss, ada dua orang rakan seperjuangan di universiti yang sudah ‘naik pangkat’ sama dengan saya – become mommy-to-bes for a few weeks already. InsyaAllah, bila dah dipermit untuk menghebahkan berita gembira ni, bakal saya hebahkan di sini. I’m verryyyy happy for you guys, Alhamdulillah. Oh dan ada seorang lagi yang masih samar-samar dan akan diketahui beberapa hari lagi. So, to u-know-who-u-are, how is it?πŸ˜‰

I would like to say BIG CONGRATULATIONS to Mama Aien+Papa Yuzi for their newborn, Mohd Mukhlis. Encik husband & I are planning to give them a visit this weekend, kasi rehat seminggu dulu Mama Aien tu nanti baru boleh layan bakal mama nak tanya macam-macam ni pasal experience dia bersalin. Pn Dila (she’s due anytime) pun dah mula rasa sakit-sakit nak bersalin ni. Kalau dia sakit-sakit nak bersalin kat ofis best gak, boleh buat rombongan hantar kat hospital. Hehehe. Tak sabar!

This weekend, my dear friend, Cik Aisyah Fairuz (Pero) is getting hitched to his Anuar Zain celup (series muka Anuar Zain!). To you my loyang, congratulations & I pray for your lifetime happiness with the husband, InsyaAllah. I have mailed something to you (hadiah kahwin tunggu ko balik Nogori dulu) and fyi, aku baru bukak hadiah yang seberapa tu lepas Maghrib tadi, boleh tak? Thanks so much babe! Maafkan aku kerana tak dapat menghadirkan diri ke kenduri kahwinmu hujung minggu ini.
Gambar di zaman anak dara; Mizah – Pero – Emma – Melissa. Konon-konon Ratu Kebaya laa time ni.

Esok malam, encik husband akan bermain futsal bersama rakan-rakan. Friday nite, besar kemungkinan dia akan bermain badminton di Putrajaya (harap-harap jadi!) sebab saya nak ikut!!

Rasa macam banyak lagi nak update, but I’m not good at summarizing too many stories in one entry.πŸ™‚

P.s : To my dear tax consultant who will be getting another portion of your bonus, could you kindly save some of it (hahaha!) for the baby girl, boleh sayang? Rather than buying THAT?? Hehe.
P.s.s : My dear sis cik Erin Adnan, kindly re-invite me to your baby blog, pls? hamizahrazak@gmail.com ok?
P.s.s.s : Pn Businesswoman Anem, Cik Melissa Perfume Maker & Cik Thir Engineer Kapal Titanic – update please. Tuan Doktor Shu, basuh kaki before tidor tau!

Baby said : Dear Aunties all around the world, Mama read all your guys’ blogs today and said that she misses each one of you & she wishes all aunties the best of health.. Muuaaahhhhh!!

Footnote : Perut Mama dah gatal-gatal sebab dah makin membesar dan meregang, tapi belum nampak stretch marks. Harap-harap takde, ngeri gak ni..

12 Comments leave one →
  1. Melissa permalink
    February 5, 2009 2:44 am

    Muka aku dalam pic tu sememeh siot. (oohh dah lama tak cakap siot)nway how’s it feel baby tendang2 dalam perut? gila ganas babygirl itu. mesti bakal jadi ganas seganas mak nyer…hahahaha nway ill resume blogging soon. aku tgh bercuti!babe take good care of urself and the baby ok! love u!

  2. shera permalink
    February 5, 2009 9:04 am

    my darling baby..aunty xde blog. so camne mama baby boleh baca blog aunty?ahahaha..hodoh beno bunyinye..tetap nak jd k.shera boleh x??can’t wait!! P/s; to buy THAT thing is just an option my dear..dont worry!

  3. Nurshuhada Zainon permalink
    February 5, 2009 9:14 am

    keep applying anti-stretchmarks cream tebal2 sket. Seluruh perut, n juga bahagian peha-pinggul tu. Neway, bila la dapat jumpe lagi ye mizah.. hehe.. i slalu je baca blog uπŸ˜€

  4. Anonymous permalink
    February 5, 2009 10:15 am

    kak mizah,jgn garu! mak kite sokmo marah kakak kite dlu sbb die suke garu.heheheee…org kate sapu minyak kat perut, rasenye tanak bg ade stretch marks la kot.try la bli bio-oil.~coffeeaddicts~

  5. kew_chop permalink
    February 5, 2009 11:48 am

    dah rase baby gerak2 ek. bestnye kan.. uishh bertambah agi la ek baby 2009 ni. bestnye anak2 ade geng. mama mizah tepek lotion byk2 kat perut kamu itu, kang nyesal cam haku ini perut dah ghupe cam kude belang ajek..

  6. dey permalink
    February 6, 2009 12:39 pm

    Aunties all around d world.. Dlm perot lg da pandai bodek.hehe

  7. erinchunk permalink
    February 7, 2009 12:31 am

    blog saya sudah boleh dibaca semula.malas nk privatekan dahπŸ˜€ sorry ye mamma miaπŸ˜‰ hows lil kiddo?still kicking hard?? xx

  8. Nur Hamizah permalink
    February 7, 2009 6:14 pm

    Auntie Mell – hehehe. ok je ape muke ko x sememeh pon.baby tendang2 skit2 jela rase sbb awal lagi kaki dia belum ckup besar nak tendang rasa kuat.mcm ade benda letup2 dalam perut.u take care too ok! aku pun tengah cuti 3 hari ni.πŸ™‚ love u too!Auntie Sher – no way tak acila org lain sume auntie,kamu je nak kak? hehehehe.Auntie Shu – a’ah i selalu singgah blog u jugak tengok tisyia comel.ni kite tengah pk nak beli krim brand ape ni?brand ape yg paling elok ye?bertanya kpd yg berpengalaman.. :-)Auntie Kopi – a’ah selalu tahan je tgn ni tanak garu tapi terlepas jugak la skali dua.eiii tak tahan.a’ah nnti kite cari krim tu,bio oil mcm ok jugak kan?skrg ni sapu johnson baby lotion je dulu.Auntie Mur – alamak sampai teruk cam kuda belang ke strecthmarks tu? takutnyeeee..stat dari malam ni aku akan sapu losyen selalu kat perut, pantang kering sapu lagi. boleh tak? take care mommy mur.kirim salam peluk cium kat anak dara kamu tu!!Autie Dey in Japan -taulah kamu dah jadi org jepun skrg.jap aku lom bace blog ko.japlagi aku bace.boring2 melangut sorg2 kene tinggal hubby g keje try2la buzz aku.Auntie Erin – oh ok bagus!πŸ™‚ yup baby’s still kicking ofcos.dia active masa malamlaa..lastnite marathon prison break,baby pun sibuk2 nak tengok jugak banyak kali kick.ni mcm nak bersalin malam je ni..hehe

  9. erinchunk permalink
    February 8, 2009 1:04 am

    haha.i think baby excited tengok michael scofield.sebab tu dia tendang kuat.i knowww…he’s hawttt!;pkecik2 dah pandai nehhh!babab kang! he he..

  10. Nur Hamizah permalink
    February 8, 2009 8:50 pm

    hahaha yeah i think so too!! last nte pun tengok PB lagi die sibuk duk tendang2.siang2 tanak tendang2 sangat. baby gril jaga-jaga aunty erin nak babab!πŸ˜‰

  11. mamaTisyia permalink
    February 9, 2009 10:04 am

    Mizah lum pakai ke? elok pakai stat dlm 3 bulan ke, sblom perut tu timboi. Neway, before it’s too late, cepat2 beli ye. Gi je farmasi, tanya nak ANTI-strecthmark cream (some pekerja tatau cream yg mana, so better check before buy). Masa pregnant Tisyia, shu beli jenis mothercare, now, shu pakai Pureen punye brand. Semua anti strechmark pun ok je mizah, you pilih yg ada vit E la yg penting, tu utk kulit kan. Tapi, when i was in Dublin, doctor advise pakai Olive Oil je.. hehe.

  12. pero permalink
    February 13, 2009 2:01 pm

    hey…shu+mizah berkenalan dr mana?majiknye…shu…pero di sini…baru kawen last friday 6th feb…sggh kecik dunie ini…nnti akan join mama’s club soon…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: