Skip to content

My weekend

February 8, 2009

I just cant believe that its already Sunday. Rasa macam baru semalam hari Jumaat drive balik dari ofis. Luckily, workers in KL & Selangor got replacement holiday for Thaipusam tomorrow. So, esok boleh bangun lambat lagi! Which means having breakfast at 10:30am too.

This morning, encik husband made us Telur Arab for breakfast. Saya suka sangat!! Esok nak mintak dia buat lagi. I did a few rounds of laundry after that, and in the afternoon, we went out to Subang Parade (I love Subang Parade!), had a late lunch at Kenny Rogers, bought a very nice blouse & another pair of the comfortable pants, yang setiap kali pergi SP akan beli satu. Next time nak beli kaler biru pulak. I wanted to buy a pair of Crocs, tapi sueded Alice dah takde size saya.😦 Encik husband wanted to buy a pair of futsal shoes since his old ones dah teruk dah, tapi tak jumpa yang berkenan jugak. Btw, I love Subang Parade sebab sangat tak crowded & shops pun banyak jugak yg boleh tahan nak shopping baju. Oh, we also bought a few pairs of clothes, mittens & bootees for baby too!

Later around 5.30pm, we went to visit Mummy Aien & Baby Mukhlis at their house. Baby Mukhlis sangat comel & kecikkkk! Tapi, berat baby masa lahir 3.05kg tau. According to the parents, Mukhlis is a very good baby & tak banyak meragam. Tadi masa sampai rumah Aien, baby tengah syok tidor. And Encik Yuzi pun nampaknya tak kekok pun pegang baby. Congrats again to Aien & Yuzi. Can’t wait for our turn!

The beautiful baby Mukhlis

Banyak juga dapat cerita & tips from Aien tadi. Teruja sangat nak baby girl keluar cepat-cepat dari perut Mama. Nanti boleh kawan dengan abg Mukhlis ok?πŸ™‚

Ok, this is me in my 5th month at 50kgs.
Sekarang baju & seluar semua size M (Shera, take note!)

Footnote : Baby is actively kicking at night, especially when Mama & Papa watches Prison Break.

8 Comments leave one →
  1. dey permalink
    February 9, 2009 6:18 am

    OMG MOmmy mizah..perot ko!!!!!!hmmm x try sapu cocoa butter ker?sedap bau dia..

  2. kew_chop permalink
    February 9, 2009 10:50 am

    bestnye berat baru 50kg. berat aku before peknen pun dah 55kg. huhuhu, bayangkan betapa gemuknye. sekarang mak buyung 68kg n bayangkan lagi cam dugong dah ni..

  3. shera permalink
    February 9, 2009 12:49 pm

    omg! i just cant wait for the princess to come out!50kg eh??lalalala…take care darling!

  4. farah azmin permalink
    February 9, 2009 4:16 pm

    aku skang ni dh 7 bln dah naik 10 kg… wakakaka….. dah x larat sbb bb asyik kick jek… rase sakit2… aku scan bb boy… huhuhu

  5. nuraisya83 permalink
    February 9, 2009 10:01 pm

    mama mizah – kamu nampak still lagi kecik and maintain.. Wah baby gurl mama mizah suke prison break? mesti suke dengan hero cite tuh ;pTakecare tau mama mizah. Cant wait to see baby Gurl from u guys.. ;p

  6. UZiX permalink
    February 10, 2009 11:58 am

    anak sapa la hensem sgt tu.

  7. Nur Hamizah permalink
    February 10, 2009 11:19 pm

    dey miss japan – hahahaha! tunggulah sampai ko kene buatan ariff.perut ko pon bakal memboyot macam aku!! weh cepatlah buat anak jepon!tulah aku rasa nak beli cocoa butter gaks.mek mur – ala kamu tinggi ok! lagipon ko dah ade anak dara sorang.aku ni tak cukup khasiat sbb kurang makan ikan.perut aku mcm belon tak?sher – yeah the mummy cant wait for the lil princess to come out too! aunty sher jgn lupe bagi baby girl hadiah best2 ok!!!! mummy dah tak sabar ni!farah!! aku ingat ko dah nak bersalin dah.waahhh bolehlah jadi calon menantu ek?ramai giler calon menantu aku skrg ni!!! take care babe! aku pun baby slalu kcik2 gaks tapi tak sakit lagi.baru mcm popcorn letup2 je. hehehe. :-)cik cah – tang tgn tu ye kecik,tang perot & peha ni dah besaq dah.pakai seluar longgar2 je skrg.sabarlah cik cah, nanti baby gurl jumpalah cik cah ek 4 bulan lagi.tunggu!!!uzix – a'ah anak sapela tu.kitorang berminat nak jadikan calon menantu ni..hehe

  8. erinchunk permalink
    February 13, 2009 11:35 pm

    wahhh..still M??πŸ˜€ chechikk okeiii.so cute la the tummy.hiks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: