Skip to content

21st week updates

February 15, 2009

My first baby gift!

Last Thursday, I found a small parcel addressed to me in the mailbox. At first, I thot that I finally received the free dolphin from Dumex (for registering as a member of the Mamil Mama Gold Club). When I saw the stamping – royal mail uk or something – I was like ‘Waahh Dumex ni post dolphin dari UK ke ape?’. But then I read the sender’s name – Nurulhuda Abdul Rahim! I became excited sebab Mama dah dapat agak ape dalam tu!!
Thank you to Auntie Ude for sending the cute two-pieces onesuit all the way from UK! You are soooooooooooooo SWEET ok! Mama & Baby Girl love it very MUCH! So this cutesies officially considered as my first baby gift. Oh baru teringat, I did get a baby gift set from my brother’s gf as my wedding present tapi, tu kire hadiah kawenlah kan, bukan hadiah baby.

So now, I’m waiting for another parcel from the perfume maker in France (hehe!) or maybe from the paediatrician in Dublin. Hehehe.🙂

Ayam Penyet, at last..

Encik husband finally brought me to Ayam Penyet Ria in Sunway today for lunch. Lama giler dah tak makan sampai terlupa betapa pedasnya sambal dia sampai tambah order segelas air lagi. Kalah pedas masakan orang Nogori ok!

While we were happily eating, I heard a terrible scream from outside the restaurant, macam suara perempuan gaduh-gaduh, dan rasa macam ‘Takutnya ape hal pulak ni!‘. Rupa-rupanya ada this one Malay auntie kena ragut betul-betul depan kedai! Encik husband dan beberapa orang yg lain pun sibuk bangun nak pergi tengok. Terus teringat kamu kena ragut Shera, bezanya kamu kat dalam kereta. Lepas tu, keluar dari situ, nak pergi kereta peluk handbag kuat-kuat sambil pandang kiri-kanan. Nasib baik polis pun dah sampai waktu tu. Gilalah peragut tu, tah-tah masa kitorang baru sampai pun, dia tengah ada dok menunggu kat situ. Scary!

Then, we headed to Sunway Pyramid. Wanted to watch Upin & Ipin at first, but seeing the queues & crowd, we just thot takpelah next time aje. Usually we would reserve the tix, tapi sebab dah lama tak mengambil tahu perkembangan tayangan filem-filem di pawagam sejak 2-3 bulan ni, tu yang nak try gamble je tengok apa movie yang ada. Pergi Crocs kat sini pun, Alice dah takde stok. Ke beli online je senang? In the evening, we went to Pak Ngah’s house in Damansara for a kenduri tahlil. Met the cousins – Cik Hida & Sarah & the others there too.

Another pic of me (today) in my 21st week. Jeans masih muat tapi takleh zip habis. So, kena pakai baju labuh sikit.
To Pero : Dah balik honeymoon? Kamu kenal pn Shu jugak ke? I knew her from my husband, bestfren encik husband masa sekolah rendah kat Lumut dulu-dulu ni. Hehe.

12 Comments leave one →
  1. ileena permalink
    February 16, 2009 2:55 am

    kak mizah,senyum sikit la pls!hehe:)nak baby present dr russia tak???bagi address cepat!

  2. shera permalink
    February 16, 2009 9:05 am

    darling,awat muka serius sangat muka kamu???ahahaha

  3. Nurshuhada Zainon permalink
    February 16, 2009 9:43 am

    serious sungguh berseri keibuanmu. Jelas kelihatan! Comelnye rompers… nak tunggu gak hadiah dari paeds Dublin, kot2 nak hantar hadiah ke dua ekkee.. Tapi hadiah paeds Dublin yg pertama dulu mmg sudah bersedia utk digunakan kembali. Anyway, mizah boleh beli jeans mengandung tu. X yah butang2 dah hehe, takut londeh.

  4. Dina permalink
    February 16, 2009 5:02 pm

    Wowwie besau nye perut mommy!Kalau 8 bulan nanti tah lah camane eh si mommy petite neh.;POh,Hope it’s not too late to wish ya Happy Love Day!

  5. Shouta M permalink
    February 16, 2009 9:15 pm

    waa comel nye perut kamu! iAllah ada rezki nnti sampaila something utk little princess mizah and faiz ni. your aunties love you, belum kuar dah dpt macam2 ye!parah gak kes ragut kat msia ni ek. extra careful girls!tk care

  6. Nur Hamizah permalink
    February 16, 2009 11:07 pm

    ileena – waahhh really? at first i was thinking to put ‘the med student in russia’ too tapi sebab kamu belum kerja lagi so macam tak acilah kan?thanks in advance kak ileena (baby bodek ni!)shera – sori cik!! tu penat baru balik jalan-jalan tapi nak amik gambar gak.pn shu – hehehehe ye ke? a’ah haritu dah tengok2 maternity jeans tapi sume mcm labuh sgt.sebab saya ni rendang je.wahhh paed from Dublin,ada 2 present kamu kena pos ni!!!dina – hihi tu tak nmpk besar sgt kot.realitinya lebih besar daripada dalam gambar. :-Dhappy LOVE day to u too yang! mwwaaahh!!paed from Dublin – sukalah mummy dia pun sebab kawan-kawan mummy baik hati & caring baby still dlm perut pun dah dapat present dah tau! yup kes ragut memang makin menjadi2 kat sini,kat tempat ramai org pun boleh kena ragut.u tk care too doc!u guys wanna know sumthing, husband saye cakap saya poyo sebab asek tepek gambar tunjuk perot kat cni je.🙂

  7. pero permalink
    February 18, 2009 1:10 pm

    blom pg honeymoon lagi…xdan…nnti la tggu mase yg seswai…honeymoon kat rombau+ttj ni je ha dulu…kenal shu time blaja kat um…lame da x jumpa die…senang2 mai la melawat teratak buruk aku ni…

  8. anemanema permalink
    February 18, 2009 6:31 pm

    naseb tak mtk dr org sg.merab..muahaha

  9. trexcic permalink
    February 19, 2009 12:36 am

    mummy mizah!! makin cute la kamu dengan perut comel itu. hehe…wahh.. Ude is soooo sweet…!!!so, this year adelah tahun untuk membeli present2 utk baby2 yg bakal lahir.. hehehe…mizah, roomate kamu – Ana cikgu di sekolah along saye!!

  10. erinchunk permalink
    February 20, 2009 1:27 pm

    haha.yes yes.sila senyum mummy.it makes the baby😦 too! hehehe.miss u!!

  11. ude permalink
    February 20, 2009 4:50 pm

    mizah, oo dh dpt ke..alhamdulillah..was abit worried sbb slalu gak kes mail aku tak spi ke mesia.take care..

  12. Nur Hamizah permalink
    February 20, 2009 11:08 pm

    Apero – wahhh tah2 ko belom sempat honeymoon dah preknen kot!! hehehe.dah dok serumah ke skrg bebeh?anem – haha dun wori aku pasti akan request dari org sg merab.ala kamu dekat so tak payah nak mintak awal2.bulan 6 nanti tunggu entry wish list baby gift aku muahahahahha!!athirah! wah adekah kamu mengenali Ana? ohh a'ah kan dulu2 aku pernah bawak budak2 ni(nadiyah & ana) datang bilik kamu.thirah rindu!!chunkie – ok sis!🙂 miss u too!ude – yes dear,dah selamat dibelek beberapa kali dah! thanks SOOOOOO much! Muuuaaahhhhhhsss!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: