Skip to content

I’m back

March 11, 2009

Finally! Sorry again for my long silence – a week without an entry is considered long enough. Sorry ok Sher, Yana. Please bear with my inconsistency in updating the blog.🙂

And so I had a great time in Kuantan for the teambuilding program. Oohh but the journey took forever. We departed by bus from Bangi on Friday around 3:00 pm, and arrived at Swiss Garden at approximately 7:30pm! Most of us were sleeping soundly during the first two hours on the bus. Hehe. Masuk je jam ke tiga, bontot dah rasa kematu dah duduk statik je, lagi-lagi membawakan baby ni (read : being pregnant). Sakit-sakit tulang belakang ni tapi surprisingly I survived without much complaint. Ye ke? I think I was the loudest on the bus, kecoh giler mcm makcik-makcik.


Our room was nice. The food were nice too.. Rasa 3 hari duduk sana boleh je naik jugak berat ni. Baby pun macam happy-happy, sebab sibbuuukkkkkkkkkkkkkkk je kick perut Mama now & then kat sana. Tidur? Kurang selesa sebab takde encik Husband nak dikejut-kejut kalau rasa macam nak merengek suruh urut-urut bila sakit-sakit badan malam-malam. He was having his own ME time sepanjang ketiadaan isterinya & Baby Girl – main golf + tidurrrrrrrrrrr + bangun siang (bukan pagi lagi dah) bila matahari dah naik tinggi atas kepala. Walau apepun, Thanks A Lot to Papa, sebab rumah kemas, bilik air pun berkilat dan paling best, kereta Mama berkilat-kilat macam cermin. We love you soooooooooooooooooo much!

Rasa-rasa pergi ke Kuantan ni tak puas langsung, sebab our time there were very packed! Nak turun mandi laut pun tak sempat langsung. Cuma the 2nd night right after our BBQ, kitorang sempat berjalan-jalan mencecahkan kaki ke pasir pantai. D’Jungle People (our training consultants) were the best! Harapnya, kalau ada lagi program-program macam ni lepas ni, bosses akan hire these pople again. Hai bukan senang nak dapat chance macam ni (read : teambuilding prog/away-day/family-day). Sebabnya = budget constraint. And hopefully next year, the Bank will allocate some budget for such. Pleaseeeeeeeee.

Ok. I will continue with more later.

P.s : Nampaknya saya sedang menunggu-nunggu sesuatu dari negara Matahari Terbit.

P.s.s: Shera & Thirah, bila nak jumpa ni? Perut aku dah makin membesar ni. Lets meet up at least once before my Baby comes out, boleh? Oh Shera, kamu dah offer nak tolong-tolong aku pindah rumah nanti. Aku announce kat sini thanks yeee!

5 Comments leave one →
  1. dey permalink
    March 11, 2009 1:55 am

    ceria nya muka mommy mizah…

  2. aiEN permalink
    March 11, 2009 10:32 am

    Kete saye jugak x berkilat dr thn lps, hihi..Take care kakak. Jaga kandungan baik2 & urself too. Jgn tinggal2 handphone supaya sng nk contact sape2 in case of emergency.

  3. trexcic permalink
    March 13, 2009 12:16 am

    Mummy to be!! Wajiblah berjumpa kan…mintak en husband melopehkan sekejap mummy mizah nie utk ketemu kami! hehhe……….And mase tu, mesti kecohla satu tempat. ahahhahha..Cik Shera, kindly comment on this. ekekekeke

  4. Shouta M permalink
    March 13, 2009 3:29 am

    beb perut kamu dah besar! bestnye!!tk good care (aku ade tinggalkan sikit ole2 dekat iza kusha time balik seminggu itu hari utk baby princess kamu. aku suruh dia passkan bila2 ye..)

  5. Anonymous permalink
    March 13, 2009 9:08 am

    Kak Mizah,dah p tgk baby yusoff ke?kiteorg ingtkn nk p tis weekend, tp tak jadi.bestnya teambuilding p kuantan.kiteorg plg jauh kiteorg p adelah perak – gua tempurung.other than that kat penang ja.huhuuu…~coffeeaddicts~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: