Skip to content

Wedding & Babies

April 7, 2009

First of all, I would like to wish an old friend, Pn Radiyah & her husband, Selamat Pengantin Baru! Their wedding was on last Saturday- I missed it as I was in Jerantut with my family for another event. So Rad, if u read this – May Allah bless you guys & Moga kalian berbahagia hingga hujung nyawa. To Mira, kenduri kamu insyaAllah aku pasti akan hadirkan diri walaupun sedang begitu sarat dan menunggu hari. Sila sediakan door gift terrrrrrrrbaikkkkkkkkkkkk untuk aku, ok? Hehehehe…

Encik husband & I took a day-off last Friday to follow his parents to Jerantut (dasar malas nak drive kereta sendiri..hehe) to attend a cousin’s wedding – Sarah aka Toya. We woke up veryyyyyyyyyyy early on the Friday morning – tabik pada diri sendiri + diri suami, sebab nak ke bank membuat pengeluaran wang beribu-ribu (woow!) untuk settlement of late interest charge rumah baru kami. The loan is FINALLY disbursed on Monday last week..memang betul-betul penantian yang hampir tak berpenghujung. We were supposed to collect our house keys yesterday & paid the Developer our late interest charge. Tetapi, selepas campur tangan Abah atas isu late interest kami yang sangat banyak ni, both of us agreed to postpone our mission to get our hands on the house keys soonest possible to start with the kitchen renovation and every little thing else. Abah is trying to help us in getting the late interest waived – hopefully with a little help from the veto power, we won’t have to spend even a single cent for the interest charge. Serius geram giler dengan Developer ni. Let us wait & see the outcome from Abah’s interference in this issue. Eceewaah.. Kalau kes ni berpihak kepada kami, kami akan dedahkan kepincangan yang telah dilakukan pihak mereka! Hehe, macam Karam Singh Walia pulak dah. Oh by the way, we have ordered new furnitures for the house – living & dining room set. Sangat menggembirakan dan mengujakan!!!

The journey to Jerantut took less than 3 hours. Disebabkan saya masih tak biasa dengan highway Karak yg bersimpang-siur dan menakutkan itu (is it just me?), saya tak boleh tidur sepanjang perjalanan, especially bila Abah pun drive laju giler macam nak race. Hehehe. Had our late lunch at one of the restaurant nearby our hotel. Dapat jugaklah merasa ikan patin masak tempoyak. Baru je paginya cakap kat encik Husband teringin nak makan patin– sebab ternampak ada iklan ikan patin masak tempoyak masa breakfast di Pasar Seksyen 6. Tercapai jua hasrat, walaupun bukanlah di gerai-gerai ikan patin yg gempak macam di Temerloh dan yang selalu keluar di Majalah 3 tu. Checked in and both of us had a nap sampai dekat Maghrib. Sangat letih, walaupun cuma duduk di seat belakang kereta.😉

The akad nikah ceremony was held on the next morning. So, that Friday night we went over to Sarah’s house for khatam Quran ceremony. Saya jumpa baby Farah! Baik sangat Farah ni tak nangis-nangis pun. Nanti boleh kawan dengan baby Mak Ngah ye.. Oh most probably our baby girl will be named – Izzah Humaira. But not yet finalized la. Boleh panggil Maira kan, macam anak Auntie Mur. Izzah means Kemuliaan, Kekuatan. Humaira means Putih Kemerah-merahan.

Baby Farah, my favourite baby girl!

These pics were taken during the wedding ceremony on Saturday.
My 2nd favourite guy, Adham came over during the weekend. Adham dah besar & sangat berat! Nasiblah dia ingat je kat Pak Ngah & Mak Ngah dia ni. Berat die 15kgs btw, sempat suruh dia naik atas bathroom scale tu nak tengok berat die berapa. Mak Ngah dah tak larat nak dukung dia dah.

My two favourite guys.. Manja betol dengan Pak Ngah!
Dengan Mak Ngah yg dah sama bulat dengan dia.

Masa ni Papa dia dah ajak balik. Muka sedih sebab baru bangun tidor. Sedaplah tidur atas perot Pak Ngah tu.
My latest pic, taken this evening, sebaik sahaja sampai rumah dari ofis petang tadi. Shera, cantik tak baju sayeeeee?? I’m in my 7th month & approximately (ecewah!) 62kgs. Rasanyelah sebab malas nak naik atas timbang berat. Masih comel kan? Tak nampak gemok sangat kan?

Ok, till then. Baby Humaira dah tendang-tendang perot Mama ajak balik rumah nak tidor ni (I’m at my MIL’s)

To Mell – I miss u too darling.. *hugs*

To Shera – Good Luck for your interview tomorrow!

10 Comments leave one →
  1. aien permalink
    April 8, 2009 9:38 am

    OMG, 62 dh!! X saba nk tgk baby Humaira besar mane, hihi.. All the best.

  2. Anonymous permalink
    April 8, 2009 9:50 am

    sonoknye dh bli perabot utk rumah baruuuuu!!!tak sabar pulak nk tgk gambar rumah baru kak mizah!housewarming nanti harus jemput kiteorg ehh… hihii.ye ye! awk masih comel… kalau tgk muke je tak nmpk pn yg awk tgh preggie.pic awk ngan baby farah tu, kalau tunjuk kat org yg tatau awk preggie musti die tak tahu ;)~coffeeaddicts~

  3. Nuraisya Ahmad permalink
    April 9, 2009 8:08 am

    ;( sad sebab tak dapat pegi Sara Wedding Day. Dah penat apply AL tibe tibe kene pegi Penang and Branch TR.Wahh cantik nye Sara.Already promise her will be coming for his hubby reception this saturday.Farah! She likes to take picture! Memang fotogenik. Adham also dah besar.. rindunye cik cah!Nanti nak tgk gambar sara bole???? HBaby humaira? Wahh beshnye.. Putih kemerah merahan.. of course nanti dier putih, tgk mama and papa nye! Putih kan??

  4. MadamSuraya permalink
    April 9, 2009 9:58 am

    waawaawww!mummy mijah tabik spring sama kamu sudah well prepared utk mcm2 hal!!aku dah rindu kat anak sedare aku alia amaniiii.aku panggil manni seme maraaahh kat aku.huhuhu.biarla manjes sket rite =)

  5. Aliza permalink
    April 9, 2009 11:22 pm

    comel laa mama humaira nih…

  6. Nur Hamizah permalink
    April 14, 2009 10:03 pm

    Mama Aien – hihihih ade pembetulan kak aien. berat saye skrg adelah 58kgs pulak. tapi ni timbang kt rumah la. xtaula scale ni betul ke dak. belom smpi 60 lagi!😉 tulah Mama Izzah Humaira pun hrp2 die besar tak besar sgtlah..Kak Kopi – A’ah kite pun sonok gak! esok nak amik kunci ni..harap2 boleh setelkan renovate skit2 cepat2, pastu boleh konfem bile nak suh org kedai hantar perabot baru!! hehehe, a’ah tang muke memang tak naik sgt pon.perot je membolat! :-)Cik Cah – kamu dah pi kan wedding Sara kat Sentul? Farah ni mmg baby yg baiklah, baik je tapi haritu die dah putuskan keychain handbag Mak Ngah. Adham memang dah besar sgt dah cik cah! berat giler nak dukung pon dah tak larat dah. pak Ngah die je larat nak dukung.Madam Surayatul – waahhh alia amani ke baby abg hang? suraya amiklah gambar baby manni letak kt blog.kamu jangan buli baby tu tau! Surayatul, mestilah aku dah kene prepare bebe, lagi 2 bulan stgh je ni membawa perot. cuak gak aku ni!!!Auntie Ali – thanks! moga Izzah Humaira nanti secomel mamanyeee..🙂

  7. MadamSuraya permalink
    April 15, 2009 9:52 am

    update pun!!ko tau x aku bosan p kursus lame2 ni.so sile update selalu ye =)baby manni kat umah mak kak farah aku laa..kamera dh dibawak lari dibah.ntah bile aku nak update web aku yg bersarang lobah2 tu.

  8. raducaca permalink
    April 15, 2009 5:00 pm

    hei mizah!hahaha aku baru bace blog kau hari ni..sgt la da basi kanhahahah thanx beb for the wishes.eh mira bile plak?

  9. ude permalink
    April 17, 2009 1:34 am

    mizah,org kate tak elok bg/panggil nama baby blom lahir..tak taulah ape rasionalnye..tp itulah yg aku dgr.maybe anyone can do a lil bit research. just thought i’ll pass it on

  10. Nur Hamizah permalink
    April 17, 2009 9:50 pm

    ude – really? wah tak tau pulak mcm tu. xpelah, kite panggil baby girl je lepas ni..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: