Skip to content

Into the 38th week

June 8, 2009

Salam guys.πŸ™‚

Sorry again for my long silence. I’m still here, selamat & sihat walafiat with bigger belly day by day! I’ll go for my final checkup this Thursday. Hopefully semuanya ok. The last time I checked, Baby Girl’s weight is approx. 2.5kgs. Tadi both of us MC, encik husband sakit tekak & saya sakit kepala+sakit tekak=kurang sihat sebab susah nak tidur malam sekarang. Last week pun ada sehari MC, rasa Braxton Hicks yang sangat kerap dan lebih sakit. Sampai mak pun dah risau-risau ingat saya nak bersalin dah, asyik call 3-4 kali.

My latest pic at a cousin’s wedding last weekend.

And we have been staying at our new house for 10 days now. Alhamdulillah, everything turned out to be very ok here. Masih dalam proses pengemasan rumah. Semalam dah selesai sesi membongkar hadiah-hadiah kahwin setahun lepas & susun dalam kabinet. Rasa happy sangat hari-hari balik kerja sekarang ni ke rumah sendiri, dan yang paling penting dekat sangat dengan ofis. Tak perlu lagi meredah jem dan tol yang ber-ringgit-ringgit hari-hari. Oh and encik husband has been sending me to & picking me up from the office everyday now since last week. Yeay, merasa jugak nak dihantar ke ofis hari-hari oleh suamiku..πŸ™‚ hehehehe. Dapur pun dah berasap, hehehe. Tapi mengasapkan lauk-lauk yang diberi oleh Mak.

This week kalau boleh nak settlekan semua kerja-kerja yg pending kat ofis. Manalah tau kalau Baby Girl tiba-tiba nak keluar awal seminggu dua pulak kan?πŸ˜‰ Papa & Mama dia pun dah tak sabar nak jumpa dia ni. Walaupun Mama sebenarnya sangat cuak dan risau menunggu waktu itu tiba. Thanks a lot to you guys for the wishes & soothing words. I really appreciate it! Love you guys!

My favourite Adham dah dapat adik hari ni! My SIL, Kak Azreen gave birth one month in advance to Mohd Ashraf Hilmy at 3.45pm today. Alhamdulillah both baby & mommy are fine & in good condition. Kitorang dah cuak jugak dah pagi tadi bila Abg Faris sms bagitau Kak Azreen dah masuk ward nak kena induce, sebab high blood pressure. Adham mesti happy & excited giler ok dapat adik ni! Tak sabar nak jumpa diaorang tapi nampak-nampaknya macam Raya nanti kot. Tadi dah tunjuk gambar baby Ashraf kat Baby Girl (tunjuk kat perut je) so Baby Girl dah kenallah cousin dia.

Eh ok, nak tengok Prison Break! Till then. InsyaAllah one more post before I give birth ok?πŸ™‚

13 Comments leave one →
  1. nuraisya83 permalink
    June 8, 2009 11:42 pm

    mama mizah, mms la kite gambar baby ashraf ;))!!Nak tengok juge. Wah dah duduk kat umah baru sudah?? Seronoknye.

  2. ileena permalink
    June 9, 2009 2:50 am

    hye kak mizah!selamat bersalin!:)and…nnt let me know your home add.boleh jumpa as soon as im back in msia.and thats gonna be after the 25th of june!:)coming to see your baby girl!!:)u take care mommy!*loves*

  3. Anonymous permalink
    June 9, 2009 9:48 am

    I was at shah alam last weekend and was hoping to receive any sms from mr chookie – sbb awak tak update pun blog, at the back of my mind, 'dah bersalin ke momma mizah ni'.waaaaa… bestnya dpt berhantar+berjemput! hehee~coffeeaddicts~

  4. dey permalink
    June 9, 2009 11:32 am

    mizah, best yer dok umah br…nampak tu haaaa ur flat screen tv….tehehehehehe…berasap dok panaskan lauk eh..nnt berpantang di mana?

  5. shera permalink
    June 9, 2009 1:22 pm

    babes, anda sgt bulatsssssss…lagi nak pakai baju labuh2..ahahahahacant wait to see d baby alsoooooootake care okes

  6. MadamSuraya permalink
    June 10, 2009 9:19 am

    bile dah duduk umah ni sindrom malas keluar kemane2 akan datang!aku ni kalau 2 weeks x blk umah startla aku membebels mcm ayam.umah kat tgkt1 ni bole tahan habuk banyak.penat aku nak mengemas.ko dh duduk puchong bole la aku 'menyerang' ek ;D tunggu ko bersalin dulu aa..aku nak merase air tangan ko ;D

  7. Nur Hamizah permalink
    June 10, 2009 10:01 pm

    Cik Cah – kite baru tengok blog awak. Dah ade tu gambar ashraf.yup dah 2 wix duk umah baru.best!! :-)Ileena – hi yang! thanks! ok will let u know my home address.hopefully i'll give birth by 21st june,insyaAllah.baby pon mcm dah tak sabar2 nak kuar dr perot mama ni.Kak Kopi – hihihi,belom lagilah.patutnye ade 2 wix lagi ni.tapi by nxt wix dah nak kene ready giler2 kot.πŸ™‚ bestlah dpt berhantar dan berjemput walaupun cuma bermula di saat2 dah sarat sngt ni.hihihi..Auntie Dey – yerr best gilerlah rumah dh dekat dgn ofis xdelah penat sgt bile sampai rumah ptg2 tu.tp still x masak gak ni,hehe.saya bakal berpantang di soromban.jika sudah pulang ke PD,silalah datang ok! wajib! bawak hadiah skali..yeay!Sheraku – kalau dah 38wix tak boolats jugak xtaula sher.tlg doakan aku boleh kembali ke bentuk tubuh sebelum preknen ok.risau gak ni dh naik berbelas kilo!! pls pray for everything to turn out fine..amin.Surayatul Nabila – yup betol! suraya dtglah rumah aku ni bile free tau.boleh kalau nk rasa air tangan aku,tapi tu x sure bile.air tangan buat air milo ais or nescafe tu bile2 ko dtg pasti beres.hehehe.

  8. syaz permalink
    June 10, 2009 11:22 pm

    oohhh kkakakkk plez tcare ok…will always pray 4 u..mmuuahhh2=)

  9. Anonymous permalink
    June 12, 2009 10:10 am

    Mommy Mizah,u've receive an uber blogger award.pegi check out my blog k.take care!~coffeeaddicts~

  10. altuty permalink
    June 13, 2009 1:50 am

    hello mizah,selalu jugak saya singgah2 blog ni. take care and good luck. jgn takut sangat ok. labor is not that painful. semua sakit hilang lepas dpt peluk baby. fikirkan yg indah2 saje~ :)normal la rasa seram, i was pucat lesi masa masuk labor room. takut punya pasal hahaha.. tp lepas tdo2 ayam tu, rasa takut hilang dah.enjoy the labor ok..

  11. shera permalink
    June 13, 2009 11:48 pm

    mizahhhh dah selamat bersalinnn koranggggggg!!!baby dia sangat cantikssssss

  12. Anonymous permalink
    June 14, 2009 6:59 pm

    mizah.. congratz..!!!shera, takde gambo izzah humaira ke?? nk tgk!!! =))-pinat@syafinaz-

  13. aien permalink
    June 15, 2009 12:16 pm

    Congrats!! Happy for ya. X saba nk tgk baby.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: