Skip to content

Confinement period : 12th day updates

June 24, 2009

Last Sunday, June 21, 2009 was our 1st wedding anniversary. Alhamdulillah, a year journey together as husband & wife, we’ve been blessed with the birth of our precious Izzah Humaira.

Will definitely find some time to celebrate it with the husband after I finish my confinement period. Mesti!!!🙂

And yesterday was my 26th birthday. Alhamdulillah, bersyukur kerana masih diberi peluang oleh ALlah untuk bernafas & meneruskan kehidupan di atas muka bumi ini. Boleh tak sebenarnya semalam tu macam ingat tak ingat birthday sendiri? I woke up to a few birthday wishes on my phone in the morning. Thanks so much everyone for remembering my birthday. Ingatkan dah tua-tua ni (ecewah tua ke?) dah takde orang ingat dah. Encik husband bought a chocolate cheese cake the other day. Sempena 4-in-1 celebration katanya = 1) our wedding anniversary, 2) birth of Izzah Humaira, 3) my birthday 4) Father’s Day. To my beloved office mate Dila & Aza, dun worry, aku akan menuntut kek besday ku bila aku pulang ke ofis nanti ye?🙂

Alhamdulillah, setakat ni badan memang sihat dah. Jalan pun dah laju. Berpantang setakat ni ok jek. Takdelah pantang teruk-teruk sangat. Kalau setakat tak sentuh ais dan makanan-makanan yang berunsur sejuk tu tak kisah pun. Nasib baiklah mak saya tak sestrict mane pon. Even my abah pun kata, apa yg memberi tenaga semua kena makan, sebab masa ni badan lemah-lemah lagi. Kalau pantang ni pantang tu, macam mana nak baik cepat. Surprisingly, since 5 days ago, everytime I weighed myself, I found that I would be 0.5 kilo lighter than the day before. Seriously!!! Maybe sebab galak breastfeed kot? Hehe, tak taulah. Setakat ni, berat baru turun 52.5 kilos. Need to get back to my pre-pregnancy weight which is 46kilos. Hopefully I’ll be able to achieve that!!!🙂

Updates on Izzah Humaira:

Sangat suka hisap jari….
dan pegang telinga..
One of her favourite sleeping pose.. pipi tembam macam Papa.
Syoknya tidor sayang..
Mama! Janganlah kacau saya!
Oh, semalam Papa Humaira dah pergi register nama baby kat JPN. Encik husband kata kat baby semalam, ‘Ha, sekarang nama baby dah memang betul Izzah Humaira, dah official dah, takde tukar-tukar lagi dah‘. Hehe,bestnya tak sabar nak tunggu myKid Humaira siap.

Ok, till then.

My precious baby
15 Comments leave one →
  1. dey permalink
    June 24, 2009 5:31 pm

    da agak da u update blog !!!!! bestnyer…cantik laaa izzah humaira ni..suka tgk..kiss ur baby 4 me..muaxmuaxmykid? alaaa cute nyer

  2. Nur Hamizah permalink
    June 24, 2009 5:47 pm

    Yana! ko memang sangat pantas dan cekap! hehehe..ye lah aku kiss kiss la baby ni untuk ko banyak2 kali.mehla balik nogori weh!!

  3. kew_chop permalink
    June 24, 2009 6:06 pm

    kalo tak makan jamu memang tak risau nk makan ape foods pun. aku main tibai jek semua dulu, kalo tak mkn doctor marah plak time dok spital tu. comeynye maira jr neh.. muahh muahh..

  4. nuraisya83 permalink
    June 24, 2009 6:39 pm

    mama mizah… please please kissssssss for me izzah humaira.. sanagt adorable, pretty, cantik, gebu , cute, semua semua!

  5. Anonymous permalink
    June 24, 2009 10:36 pm

    comey nya pose Izzah Humaira tido.comel comel!!~coffeeaddicts~

  6. trexcic permalink
    June 24, 2009 11:20 pm

    mmg sesuai name izzah humaira tu.. pipi kemerah-merahan.. hehhe.. comellll……………sampaikan salam peluk cium pade baby humaira.. :)dan juga mama humaira.. happy birthday!!!

  7. shera permalink
    June 25, 2009 8:52 am

    yups..gambar ketiga mcm faiz pipinya..happy 4 in 1 celebration darling! istimewa sungguh june ini :)p/s: mizah..ko hari kelima dah leh jalan laju2? aku x pelik..sb 7 jam pas bersalin pon dah leh jalan tgk baby🙂

  8. ety permalink
    June 25, 2009 9:01 am

    so cute your little princess….geram tgk pipi dia yang tembam tu…cubit boleh….

  9. aien permalink
    June 25, 2009 9:28 am

    Senasib la kite. Bday ngan anniversary aritu, mase dlm pantang. Decided to go for a holiday tp tgg Mukhlis besar sket :-DSaye aritu takot gile nk jln laju2. Jln slow2 je smpi abes pantang, hihi..Smpi kn salam polokkkk cium kt Izzah Humaira ye. Gerrraaamm🙂

  10. anema permalink
    June 25, 2009 7:33 pm

    macam rupe faiz je aku tgk.btul ke pompuan nih..hehe

  11. Nur Hamizah permalink
    June 25, 2009 10:28 pm

    Mek – aku pon lom stat mkn jamu ni.sbb takut baby kuning balik.mak aku dh bising2 dah kate nanti badan tak sihatlah apelah.hehe.cik Cah – ok nanti Mama kiss kiss kan humaira ni yek! :-)Kak Kopi – mcm2 pose tidor dia ada.pose 'sayalah juara' lah, pose main gitar.ikut papa dia lani.Thir – thanks thir! mestilah comel seperti Mamanya hehe. :-DShera – Alhamdulillah June tahun ni dan tahun2 mendatang banyak istimewanya.eceh Shera,April tahun depan bakal menjadi istimewa untuk kamu, ecewah! ingatkan aku nk tempah baju..hihihiihihihihEty – mehlah dtg cni nak cubit pipi anak kite ni.pipi tembam ikut macam papa dia ni.Ibu Mukhlis – ok kang Mama Humaira sampaikan polok ciommmmm kat Humaira.Sampaikan polokkkkk ciommm kat Mukhlis jugakk! tak sabar ni nak tunggu Baby besar skit.skrg halus sngt nak dukung pun agak2 takut lagi.Anema – girl la ni nem, kecik2 lom nampak girly sangat lagi.nnti dah besar skit siaplah aku pakaikan skirt headband bagai..

  12. the girl who hates strawberries permalink
    June 25, 2009 10:58 pm

    die sangat chumel ookie :pjangan lupe ciumkan die everyday, haha

  13. aNa permalink
    June 29, 2009 7:43 pm

    mizah, humaira muka faiz kan..katne yg sama ngan mama dia ni..

  14. Nur Hamizah permalink
    June 30, 2009 12:13 am

    Didi – memang setiap hari setiap jam Mama dia kisskan die. :-)Ana – oklah ni anak Papa. Mama dia redha jek🙂

  15. HiDa permalink
    July 6, 2009 4:28 pm

    Happy Birthday Mizah🙂 Happy Anniversary to both of U. Izzah Humaira is the best anniversary present kan? Congrats the both of u🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: