Skip to content

My Tiny Baby

June 30, 2009

Ok, I’m actually waiting for my baby to wake up for her feeding time, so here goes another entry.🙂

Tak sabar nak tunggu Humaira besar sikit. She’s soooo tiny – her birth weight is 2.55kgs btw – semua baju yg Mama beli dia belum boleh pakai. So, sekarang ni dia pakai 5-6 helai baju yang sama berulang for these few weeks (yang Nenek belikan lepas dia lahir haritu). Baju-baju pink & flowery yang comel-comel tu semua baby tak muat lagi nak pakai. Hopefully she can start wear those in a month time. Kesian baby.. Nasiblah encik husband selalu ingat-ingatkan masa pregnant dulu jangan beli baju newborn banyak-banyak sangat, sebab tak sure lagi baby besar mana.

Sleeping pose ‘Sayalah Juara’
Pandai peluk bantal dah? Ni kerja my sister!
Humaira sangat suka tanggalkan mittens dia. Kuku dia dah panjang & I haven’t trim it yet (jari sangat halus Mama takut nak potong). Lepas tu nanti bila Mama dia check mulalah ada 2-3 scratches kat pipi dia.😦

Ok, she’s crying now. Bye.

P.s: Ana, muka memang muka Papa dialah, part yang sama dengan Mama tu, kening yang ada tak ada (bak kata Umie). Hehehe. Trademark tu!

14 Comments leave one →
  1. kew_chop permalink
    June 30, 2009 7:03 am

    kalo takut nk potong kuku tu beli yg cam gunting tu. jgn risau, maira jr tak sakit pun time potong kuku tu. kesian kang pedih2 kulit die doh gasok2 ngan kuku. suke tgk jari jemarinye yg runcing tu. kalo zayyan gemok bulat jarinye. hihihi

  2. nuraisya83 permalink
    June 30, 2009 12:10 pm

    ala..comeinye humaira. nanti cik cah nak cari baju kecil kecil untuk humaira jugaks.suke bukak mittens? he he he. She look adorable la mama! geram geram!

  3. dey permalink
    June 30, 2009 2:19 pm

    tdo bak juara eh..xpe da besar nnt jadi capt ruby gak.tihihihi

  4. Nurshuhada Zainon permalink
    June 30, 2009 3:09 pm

    cutenyeeeeeeee! tahniah mizah n faiz. korang stay mana? leh kami visit bebila.

  5. aNa permalink
    June 30, 2009 5:07 pm

    a'ah..tang kening trademark ko tu..haha..neway, humaira comel..

  6. aien5283 permalink
    June 30, 2009 5:10 pm

    mittens tuh besar kut. Mukhlis dulu pon sik tertanggal je. Penah terkena kt area mata smpi luka. Nanges hokay, huhu. Ibu Mukhlis pon ikut nanges, huhu. Jaga Humaira baek2 k. X saba mau jumpa.

  7. Shouta M permalink
    June 30, 2009 6:39 pm

    apa yg berlaku april tahun depan utk shera???!! ahaa patutla aku terbau bau something dari kejauhan ni..cepat buka gossip cepattt!!!babe encourage more and more feeding. kasi baby besar lagi ok!!kisses for humairah

  8. dilanun permalink
    June 30, 2009 9:47 pm

    Humaira serupa Faiz.Humaira tak serupa Mizah.Humaira comel.Maka Faiz adalah?Maka Mizah adalah?huhuhu~~!!

  9. Nur Hamizah permalink
    June 30, 2009 10:30 pm

    Mek – tulah aku ni penakut nak potong kuku anak sendiri.waah aku tak sabar nak tggu maira jr boolat skit mcm zayyan banyak baju yg aku beli die takleh pakai lagi ni!Cik Cah – mama ni pun nak cari baju2 newborn yang size xxs utk humaira ade ke x agaknye ehehe.oh tapi u knowla her daddy mesti bising2 cakap jgn beli banyak2 baju skrg ni kecik sgt nnti kejap je boleh pakai. :-)Yana Seri Balqis Qistina – insyaAllah amin yg penting kene masuk SSP dulu ok! Shuhada – congrats shu on the arrival of Aqeel.nanti geng dengan humaira ye.kami stay di Bdr Bukit Puchong.nanti bile dah balik sane dan bile masing2 free bolehlah plan visiting each other ok?:-)Ana – thanks Na! tak lame lagi kamu pon akan dpt baby comel.insyaAllah muka cam bapaknye hehehe.Ibu Mukhlis – tu yg paling keciklah kitorg jumpe.yg lain sume besar2.yg kecik ni pon boleh tertanggal.moga2 humaira cepat besar supaya Mama & Papa senang nak bawak keluar gi mana-mana.jeles ok tgk korang kuar shopping!tak sabar jugak nak kenalkan Humaira pada Mukhlis.hehehe mak dia yg over!Doc Shu – muahaha tahla shu mari kite dengar sendiri penjelasan dari shera.cube ko rujuk2 FB die mane tau ade clue? ;-)baiklah doc,aku memang galak breastfeed ni.hopefully dia akan segera membesar dengan mendapat susu ibu ni.aku ade perkara2 nak mintak consultation dari kamu berkenaan dengan baby.nanti aku msg di FB. Dilanun ibu Ucop – muahahahaha! humaira ade serupa aku ok tang kening tu wekkkss.sila kirim ciom pada yusuf rambut tegak tuuu!! simpankan tudung2 cantik la 2-3 helai utk aku weh!

  10. shera permalink
    July 1, 2009 8:42 am

    pls jgn menyebarkan gosip liar..xsesuai ok?mizah darling apa aku pesan kat kamu aritu?gigit karang!take care darling!p/s: shu, anda tidak ketinggalan

  11. mim permalink
    July 2, 2009 6:29 pm

    mizah, congrats!!!heppy sgt tgk ur life skang..mudah2an izzah humaira jadi anak yg solehah & berguna pd kluarga, agama, bangsa & negara…insya-Allah…

  12. Anonymous permalink
    July 4, 2009 11:38 pm

    cute sgt pose yg peluk bantal tu.eh ehhh tak sabar plak nk jupa Izzah Humaira nih ;)isk, Yusuf anak Dila tu pun tak pegi tengok lagi. aiiihhhh.~coffeeaddicts~

  13. fiza permalink
    July 7, 2009 11:56 am

    izzah humaira sangat comel…. dh beso mesti lawo ni… semoga jadi anak yg baek ya baby…🙂

  14. Pero permalink
    July 14, 2009 8:37 am

    mizah!!!aku mimpi baby ko semalam.aku mimpi aku ambik die dr faiz nak dokong.skali baby tu meronta-ronta then pelepek jatuh.baby pun nangis.ko pun marah faiz sbb bagi kat aku.ko ckp nanti aku dpt baby ko nak balas dendam.wahwahwah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: