Skip to content

Powered by W1max

August 19, 2009

At last.. a proper internet connection at home. We took up the P1 W1max package, after a frustrating answer of ‘no coverage at your area‘ (wth??) from TMnet last Friday. Encik husband sangat bengang hinggakan dia telah membambu staff TMpoint. Memang patut pun, awal-awal taknak cakap. So far tengok W1max ni laju je. Dila dah kecoh suruh accept Barn Buddy request dia cepat. Even Aza yang tak sampai sebulan bukak account FB pun dah sibuk bercucuk tanam. Helloooo, saya sangatlah tak berkesempatan sekarang nak online apatah lagi bercucuk tanam. Kasi settle update blog ni dulu. At least an entry a week, dah cukup baik la tu. Baby tengah tidur ni tu yang boleh curi-curi online ni.

I’ve started working since Wednesday last week. Baby Humaira dengan sangat berat hatinya terpaksa dihantar ke nursery – the only option we had. Sedih jugak sebab kesian kat dia, baby sangat lagi dah Mama hantar ke nursery. Tapi Alhamdulillah, dah 6 hari ni, nampak semua ok. Baby pun baik-baik je bila Mama jemput balik dari ofis. Luckily dapat jugak nursery untuk baby, two weeks before dah round-round dengan encik husband at the nearby area cari the best nursery for her. Ada tu yang mahal giler, ada pulak yang macam sedih sangat tengok condition rumah dia.

Izzah Humaira is getting smarter! Dan dah makin kecoh-kecoh mulut dia bercakap dengan Mama & Papa. Last Saturday ke klinik for her 2nd month jab. Nangis kuat sangat lepas doctor cucuk, but just for a minute. Lepas tu, dah bising-bising balik dah mulut dia. I’m so proud of you, sayang!! Oh and she’s 68 days young today at 4.4kgs (weight as at last Saturday). We love our beautiful baby sooooooooooooooooo much!

Muka mencebik sebab Mama tanya dia kenapa tido kejap sangat
A minute after.. yeay!!🙂

I have too many things to sum up in an entry. So let these few pictures do the talking, ok?

During the Sedundun girls+husbands & fiance’s visit on August 1. Thanks a lot sayang-sayangku for coming!
Saya yang sudah kurus semula
Humaira & her cousin Hilmy, during kenduri doa selamat on Aug 2
Lil Adham (who is not so little anymore) tengah kacau adik-adik dia..

On Baby Humaira..

Tengah test tilam baru yg Papa belikan nak letak dekat nursery. Dah makin semangat tak?
Papa’s shoulder = Her favourite!
And here, a few clips of her. Aunty Hani, aunty konfem dah boleh dukung Humaira sekarang!!!🙂



Till then, Mama Humaira nak tidur dulu, ok?😉
14 Comments leave one →
  1. Mell permalink
    August 20, 2009 12:17 am

    Eh ko makan jamu apa gila cepat kurus balik? Perut menggelebeh tak? Kan ko tak habis pakai bengkung. Anyway body anda nampak solid.And baby Humaira sangat tembam. Actually aku tak suka baby aku lagi prefer kucing tapi honestly i say baby ko sangat comel tembam and gemok mizah!! Internet macm haram tk dapat aku nak streaming videos itu.Well, setaraf dengan Goga la (aku takde anak so aku compare ngn kucing aku hahahaha)Oh ye aku dah belikan baby Humaira a dress frm my fave store Asos. Akan ku hantar sendiri by hand coz i think im coming back a few days after raya ;D

  2. erinchunk permalink
    August 20, 2009 12:40 am

    omg cepat giler kurus!!senangnnyaaa nak kurus kak mizz!ini mendatangkan kemarahan!!😛 saya ni jugak tak kurus2 balik..camno den nak buek ni ha? :D:Dhumaira sangat cuteeeee!!!! geram tauu!!! take care mummy dearest!misch u!❤

  3. fadilahani permalink
    August 20, 2009 8:20 am

    salam mizah!!! oitt.. sudah balik kl ek?? cemana mau visit?? ada balik kampung shah alam ke?? dokek sikit den nak singgah.. hee =D

  4. Nurshuhada Zainon permalink
    August 20, 2009 8:27 am

    my God.. Humairah sangat la cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

  5. kew_chop permalink
    August 20, 2009 9:54 am

    cepatnye kamu kurus.. dengki dengki.. maira jr sgt comel, sebijik muke faiz.

  6. farahazmin permalink
    August 20, 2009 3:19 pm

    wah… ikut muka papa die la… hehehe

  7. Hani Zainuddin permalink
    August 20, 2009 11:09 pm

    OMG Mizah…ko buat ape? cepat gile kurus…aku pun sama mcm erin.."ini sudah mendtgkan kemarahan" …hahahaWah terubat kerinduan aku kat si Humaira…dr aritu dok refresh2 blog ko..smpi dah nak merajuk aku rase sbb takde update….Humaira sngt comel ok!!!!!!!! bab pipi tu aku tak tahan…akan ku gomel2kan!!!

  8. dey permalink
    August 20, 2009 11:26 pm

    hehehehehehe tang mencebik tu mcm sebijik muka en faiz jer..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah ko da kurus laaa..aper rahsia nyer..share skit dgn pembaca😉

  9. Pero permalink
    August 21, 2009 8:39 am

    share!share!rahsia kurusmu.humaira sebijik,2bijik,3bijik muka faiz.yana: eh makcik.ko tu x cukup kurus ke?nak mintak rahsia kurus lagi.hani:samala weh.aku tiap2 hari check ade update ke x.mell:yey.mell nak balik m'sia.i like to move it move it.

  10. trexcic permalink
    August 22, 2009 10:36 am

    Comellllnye si humaira ni!! dah pandai ber ek2 dah tu… nanti sikit mase lagi dah pandai nyanyi macam mama dia! hhihihiihi…mama humaira pun comel gak.. =)

  11. shera permalink
    August 22, 2009 11:59 pm

    omg!serius mcm faiz okehhhhhhhhhhhhhhhhhhwpun aku slalu akan kata baby muka mak sb mak yg mengandungkan baby..tp kalo ni i have to say it..muka faiz ok :Pjgn marah darling..bila nak ajak dtg umah ni?:(p/s : sumpah kamu dah kurusssssssssssssssssssss

  12. HiDa permalink
    August 24, 2009 5:13 pm

    Mizah, kau nk buat house warming raya ke? Cukup setahun dr last year kan.Ingat lagi kt dpn umah kau last year, kau ckp teringin sgt nk pregnant. Alhamdulillah, tahun ni raya dah ada sorg baby cute pelengkap hidup kau and Faiz😉

  13. Anonymous permalink
    August 25, 2009 10:55 am

    ehhh bila nak gomol+ciom humaira niiii.last weekend ingtkn nk pegi rumah awak. tp rasanya mesti awak balik kg berpuasa dgn family.nantilah… kiteorg akan sampai jugak ke teratak baru awak tu. hihii.. harap2 humaira muat lg la bju yg dibeli tu. kalau tak kene tukar hadiah lain dah =Pselamat berpuasa, kakak!~coffeeaddicts~

  14. aien permalink
    August 28, 2009 11:03 pm

    Beznye tgk Humaira landing kt shoulder camtuh. Mukhlis xnk pon. Sigh~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: