Skip to content

..this means my baby is sleeping..

September 8, 2009

1. To Doc Shu in Dublin – your present for Humaira has safely reached me, finally! I made Iza mailed it to my office hehe eh its the other way around. Takot betul dia baby tak sempat nak muat baju korang bagi tu. Thanks a lot dear for the cutest cardi! I, on behalf of my baby love it soooooooo mucho!πŸ™‚

2. My baby is sleeping soundly after one solid hour of breastfeeding, hence the entry u r reading now. Oh funny thing when everytime my mom called me, say mesti tengah busy menyusukan baby. Everytime ok! Except tonight, ni mak baru lepas call. And the first thing she wud ask is – Baby tengah ngempeng ke? Haha Anem ko mesti tau ape ngempeng ni.

3. My husband is going out of the country on the 7th day of Raya onwards for 15 days for Godsake & saya dalam persediaan mental dan emosi ni. Ya Allah moga-moga semua dipermudahkan saya & baby tinggal berdua ni – ok pikirkan rakan-rakan oh and even my cousin Shikin pun dulu-dulu tinggal dengan anak-anak je masa husband kerja di kejauhan. So, I believe I can do the same too! Waahhh mesti kita rindu giler kat Papa nanti kan baby?

Like father, like daughter hehe (I hope my husband tak bising letak gambar ni hehe)

4. I feel so left out dengan segala mak nenek di Facebook. Saya satu ape tak sempat nak bercucuk tanam ke menternak apetah lagi. Ke aku je yg paranoid ni bila bukak status semua orang letak gambar kebun masing-masing?

5. Oklah, woow sooo relieved I’ve finally updated the blog!

Her favourite pastime.. buat masa ni

Papa dia yang letak camni, cian baby muka sedih.

Percubaan meniarap buat ke berapa kalinya

My latest fave picture

Muka baik sebab dah penat layan cakap dengan Mama

Sihatnya baby Mama ni! 4.8kgs at 78 days young. Not bad la kan?

Till then. β™₯
12 Comments leave one →
  1. Shouta M permalink
    September 9, 2009 3:48 am

    super cheeks!! cute bangat! way to go humaira..mizah aku rasa anak kamu ni dah telebih beso utk presents tu, tp kamu boleh la smpn kan utk anak kedua ketiga kamu hehe. izakusha thanks post kan dear!girls we shud meet this raya ok! jgn nak busy2 sgt ok hehe

  2. erinchunk permalink
    September 9, 2009 6:12 am

    humaira~hello there lil cute face.hope lil humaira is in the pinkest health!;) (baju pun dah kaler pink)and yes!sangat sebijik muka bapak hokey!!hope all is well kak mizz.haihh i owe u humaira's baby's gift.insyaAllah soon ok :)bagi baju takut tak muat.takkan nak bagi stroller.wah wah wah!πŸ˜› anyways,selamat menjalankan ibadah puasa and if tak sempat…sorry for everything and selamat hari Raya!! another 11 days to go!!miss u!! xx

  3. shera permalink
    September 9, 2009 8:56 am

    sangattt anak papaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..and kenapa papa nye x senyum..humaira pon x senyum!!!! hahaha comels ok!sorry!!!!my fave pictures jugakkkk..yg kamu suka ituuuuuuuuuuuand humairaa isss super big okkkk…konfem aku leh gomol dia..sb kalo kecik sgt..aku xberani pegang..ahahahha

  4. kew_chop permalink
    September 9, 2009 10:11 am

    comelnye maira jr neh. nanti umi murni bagi baju from japan ek. harap2 muat pakai.

  5. It's Me IsMahoneY permalink
    September 9, 2009 10:41 am

    tembam yekk pp..aku rasa berat pp dia saja 2 kilo from 4.8kg tuh..hehhe

  6. nuruleyda permalink
    September 9, 2009 11:03 am

    waaaaa…. tak sabar nak gomol baby tembam niii… hehehee~coffeeaddicts~

  7. Nur Hamizah permalink
    September 10, 2009 12:26 am

    Shu – thanks doc! aku dah acu dah cardi kamu tu kat die tu pun cam besar skitlah.lom telebih beso lagi anak aku ni hehehe.shu aku nak makan lagi nasi lemak sedap kat rumah kamu ok!Chunkie – alhamdulillah all is going very well.πŸ™‚ cptnye wish selamat raya sayang? ok we'll see u soon! mwwaahhh~~cik kak Shera – well papa baby biaselah kenelah buat muka cool/macho bila bini dia amik gambar.shera aku rase baby aku kalau kamu pegang tah2 mcm nak same besar dgn kamu kot.aku yg besar skit (skit je cewah) dari kamu ni pun tenggelam dengan baby yg tembam ni.xpe tak lame lagi dptlah gomol baby humaira ni ok? hihi. ;)Umi Mur – waahh thanks Umi.kimsalam kat kawan saya zayyan ye..Cik Isma – tulah melimpah2 pipi dia ni.mak mertua aku cakap pipi labuh hehe.Auntie Kopi – ye aunty kite lom jumpe2 lagi kan? xpe insyaAllah pas Raya ke ok?πŸ™‚

  8. fadilahani permalink
    September 10, 2009 8:18 am

    alamak mizah.. aku lom sempat lagi nak melawat baby ko yg tembam nih.. =D tgk la lepas raya camana schedule keje aku.. hopefully ada free time over the wknd.. skrg baby ko dah bape bulan??

  9. Hani Zainuddin permalink
    September 10, 2009 4:01 pm

    ya Alllllahhhhhhhh…………comelllllllllllllllllllllllllllllllllll sannnnnnnngatttttttttttttt to infinity comel si Humaira ni!!!!!Tak saba2 nak g umah ko time raye ni (eh ckp je lebih aku ni)……….Aku tgk suma gamba Humaira ni..aku mcm OMG comel gile!!!!!!!!!! Tak tahan ni nk peluk2 cium2…comel nye baby Aunty Hani ni…Pastu pandai lak amek gamba tu..pandang camera bagai!!! memang budak bijak Humaira!!

  10. aien5283 permalink
    September 10, 2009 8:12 pm

    Mukhlis pon kuat ngempeng, hihi :-)Jelesnye tgk pipi Humaira. Mcm nk mkn pon ade, hihi. Jumpa raye nanti taw!!!

  11. Nur Hamizah permalink
    September 10, 2009 11:08 pm

    Fadilah – hihihi takpe.ramai lagi belom melawat baby aku semenjak die makin tembam ni.humaira harini genap 3 bulan.bile turn kamu ni? :)Auntie Hani Hot- yeayyyy!! baru rasa berani tak nak dukung?hehe.haritu mase dtg rumah die kecik sgt lagi ko takut.weekkss weh kalau2 free dtglah rumah seremban ke ok bebe? mwwaahhh from humaira <3Pn Aien – hihihi memang humaira ni nak ngempeng bergayut je dgn mama die kt rumah.ok nanti kite jumpa masa raye ye insyaAllah.

  12. Schalfyzcha permalink
    September 17, 2009 9:29 pm

    comelnya dia… :)Mizah,Selamat hari raya dan maaf zahir batin ya atas segala salah silap sepanjang perkenalan kita. ewahh. skema giler. dah lama pun tak jumpa bebudak utm.U take care. takpe, sayang bini tinggal2kan.. nanti bertambah2 rindulah bila dah berpisah kejap.. dah jumpa balik, mesti raya macam bercinta semula.. hihihih. pandai2 je.πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: