Skip to content

Selamat Hari Raya kawan-kawan

September 24, 2009

I hope my Hari Raya wish is still valid. Lagipun baru hari Raya ke-5 kan ni.. hehe.

Sangat tak sempat nak buat entry sempena menyambut Syawal ( I never missed posting pre-Raya entry before this – 2006, 2007, 2008). Woow dulu-dulu sangat rajin ok!

I’m alone with my baby at my MIL’s house now. Everyone else went to KLIA, sending-off a cousin who’ll be flying to Germany tonight. Perut sangat lapar ni tengah menunggu semua orang balik. Baby, tengah tidur dengan nyenyaknya. Penat sangat tu ikut Mama & Papa berjalan since the first day of Raya. We went back to my Nenek’s house in Ulu Beranang on Raya eve. Malam Raya tu Humaira nangis-nangis tengah malam takleh nak tidur. Maybe sebab rumah nenek panas sikit kot, sebab selalu tidur dengan Mama Papa pakai air-cond. Aiyooo tapi takdelah sejuk sangat selalu pun, 25 degree and above. Abislah ni kena marah kot dek Dr Shu. Hehe.. Lepas Papa pujuk-pujuk, akhirnya baby tidur dengan nyenyaknya sampai Subuh. Semua orang dalam rumah tu risau-risaulah tengok baby nangis-nangis camtu. My mom dah hampir-hampir nak panggil bidan kat sebelah rumah nenek tu mintak tolong baca-baca.🙂

This year Raya, saya & Baby saje berbaju baru. Encik husband masih muat lagi baju melayu nikahnya buat tahun yang ke-2. Tahniah Sayang! It means that you’re still OKlah eventho not as OK (read: slim) as masa kahwin dulu. Tapi next year confirm kena beli baju melayu baru ok, sebab tahun ni pun seluar tang kat pinggang tu macam dah nak tak muat. Hehe. Next year your baju Raya expenses is on ME!🙂 Waah macam banyak je nak belanja baru Raya untuk sayang ni yek? Btw, thank you so much Papa sebab berkorban untuk Mama & Baby tak beli pun baju melayu baru tahun ni (tapi baju casual tetap beli baru yek!) nak bagi extra budget untuk baju Raya Mama & Baby. My first day of Raya pictures can be viewed in my FB.

Petang Raya pertama, kami dah balik ke Seremban. Ohh seperti yang dijangka, kat kampung semua orang dok sibuk mengulit si kenit ni tak abis-abis. Biasalah kan, cicit/cucu/anak sedara baru! Alhamdulillah, Humaira pun dah makin besar & dah tak banyak meragam. Mulut dia pun dah makin kecoh-kecoh menjerit-jerit nak bercakap dengan orang. I will try to upload a vidclip of her later.

These are today’s pictures.

Alahai anak Mama, ralit menggigit teether sampai tertidur ye..
Baby tembam tengah syok tidoq
Ini memang baby yang suka pandang kamera
Bila dah berbaby, silalah bersedia untuk baju Raya anda dihiasi muntah susu & air liur Baby yeek..hihiKalau nak bagi botol, Papa je yg boleh bagi. Sebab kalau Mama nak bagi dia sure ingat nak ngempeng jek
“Humaira dah letihlah Mama”
My hero Adham yang dah besarr
Serius ek Shera aku dah kurus kembali yek? Huhuhahahaha. Ok baiklah saya dah below 50kgs, at last! sebab dah lama sangat tak menimbang berat sendiri, so balik rumah Mak haritu naik scale, waaaahhhh jarum dah menunjukkan nombor yang tak melebihi 50kg laah! Hopefully itu bukanlah berat sepanjang puasa semata-mata. Tapi rasa macam kurus giler jugaklah, sila rujuk gambar dengan Adham di atas.🙂 Nak suka ke nak sedih ni??

Encik husband will be off to HK & Taiwan on this Saturday. Sangat sedih😦 Waaah rasa nak nangis je sekarang ni. Being without him for 2 weeks is too much for me. We will definitely miss you like crazzzzyyyyy Papa!! My cuti Raya is until coming Monday. So, Tuesday till Friday, Lina (my SIL) akan temankan kami kat rumah. Hopefully Baby wont miss her Papa too much sebab nanti Mama risau takleh handle kalau baby nangis-nangis tak tengok muka Papa 2 minggu. I’ll be taking my mandatory leave starting from next Friday (Oct 2) until Sunday Oct 11. Mak kata nak jemput balik Seremban on next Saturday. Nampaknya seminggulah Mama & Baby balik dok rumah nenek dia selama Papa out-station nanti.

Oklah. Now I would like to wish everyone Selamat Hari Raya Aidilfitri. Mohon maaf zahir dan batin. Halalkan makan dan minum serta segala kesilapan tersalah kata. Jemputlah datang beraya ke rumah tapi nampaknya from 11 Oct onwards la sebab selama three coming weekends ni kami takde di rumah kami.

9 Comments leave one →
  1. trexcic permalink
    September 24, 2009 11:06 pm

    Hai mama hamizah! seronoknye bace entry raye bersama ahli keluarga baru, si genit humaira. Mesti best kan, jadi mama! happy for you mizah!

  2. Nur Hamizah permalink
    September 24, 2009 11:28 pm

    hai thirahku sayang! dah abis raye ke belom kamu ni hihi.bile nak updet blog kamu plak. dah bersawang dah tuuu..thirah nanti kene datang raya rumah aku k!!! miss u bebe!!

  3. Hani Zainuddin permalink
    September 25, 2009 11:15 am

    Mizah, Selamat Hari Raya. Aritu i did think of going over to your mom's place mase aku balik Seremban for raya..tapi sibuk lak dgn org yg tak putus2 dtg. Pastu aku Rabu dah start keje dah..gile efficent kan aku?haha..as always..Humaira mmg comel dan aku tak saba nak geget2 die..nnti aku ajak budak2 SSP g bikin gegar rumah ko..hehe

  4. kew_chop permalink
    September 27, 2009 5:59 pm

    comelnye maira jr ni. mek, nak no hp ko, ade omiyage baju yukata kat maira jr, nanti balik leh jumpa bagi kat ko. nak no hp dila untuk bb yusuf sekali.

  5. SePia permalink
    September 28, 2009 8:49 am

    slmt hari raya!He2. dh ry ke8 dh ni.Xpe..valid smp sebulan.

  6. dey permalink
    September 29, 2009 12:02 am

    mizah,alamak ko kena tinggal ker!?? xper xper kejap jer tu..tak sampai 6bulan…nnt abang faiz ko da balik ko balun dia cukup cukup..jgn ganas ganas ok..hehe

  7. Nur Hamizah permalink
    September 29, 2009 12:15 pm

    Hani!! aku tertunggu-tunggu ketibaan ko di rumah ku mase raye haritu ok.eceh aku Rabu pun dah keje gak, tapi lepas tu smbung cuti sampai harini. gile tak efficient kan aku? hihihi. ok bilelah nak jumpe lagi auntie Hani ni humaira kate.die dah makin berat ok aku takut ko x larat je nak dukung baby aku ni nanti.SePia – valid smpi sebulan kan? Selamat Hari Raya juga :-)Al-Yanadey mommy-to-be – muahahahaha dun wori aku tak seganas ko kot hihihi,take care babe!! cant wait to see your baby bump.plslah gemok skeettttttttt!

  8. Nur Hamizah permalink
    September 29, 2009 12:37 pm

    eh mek Mur,no hp nanti aku msg kat facebook k!

  9. fiza permalink
    September 29, 2009 3:07 pm

    mizah…slmt hari raya… baby awak sangat comel… gerammnya sayaaaa… hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: