Skip to content

Mama Baby

October 1, 2009

Every time when I went to pick up Humaira at her nursery, there wud be one or two girls (the toddlers) who will greet me at the door. Usually they will ask, “Nak cari siape?” And I would say, “Baby Humaira”. Some of them already recognized me as Mama Baby, since there are only two younger babies (below 5 months) at the nursery and another two babies are nearly one year old.. – One year old & below are considered as baby. Oh Humaira is the youngest one in the nursery. Speaking of Mama Baby, sometimes when they saw my car / the moment I stepped out from the car, I would hear they say, “Mama Baby dah sampai, Mama Baby dah sampai”. Hehehe.

And tadi, when I met the babysitter, who was holding Humaira at that time, these two girls who accompanied her to the door said,

Girls : Eh eh cikgu, kenapa pipi baby ni besar sangat?

Besar? Hahahahaha. Humaira, kakak kata pipi awak besarlah, sayang?

Cik Cah, kita cilok gambar baby dari FB awak ye.. Tq.🙂

Baby pipi tembam. Mama & Papa loves you!

To my Sayang, we miss you soooooo much!😦

BIG congratulations
& HUGS & KISSES to these girls for:-

The arrival of bundle of joy – Yunie & Ana, both are Baby Girl
The pregnancy – Yanadey❤, sila ingat pesanan rakan-rakan hehe
The marriage – Mimi

8 Comments leave one →
  1. shera permalink
    October 1, 2009 8:21 am

    babes,imagine org panggil kamu mama baby?i feel OLD! super old! omgp/s: memang pipi dia besarrrrrrrrrrrr…ahahaha..bila nak jmpa baby ni..jom laaa g openhse shu…

  2. Nurshuhada Zainon permalink
    October 1, 2009 10:10 am

    hidung ke bawah, humaira looks like you la.. but mata ikut papa baby.

  3. Anonymous permalink
    October 1, 2009 5:22 pm

    bila Ana bersalin ni? hehe.haritu tahu Yuni bersalin pun sbb jupe Dila masa raya. heheee…bila tah saya nak gomol pipi baby humaira nehhh…~coffeeaddicts~

  4. dey permalink
    October 1, 2009 5:28 pm

    Mama baby…oh tua nyer raser…hows life treating u semasa husband away? tdo pelok bantal ke pelok humaira..eeeei gomol pipi humaira ni kang!!thanx mizah for d wishes..will do my best😉

  5. Nuraisya Ahmad permalink
    October 2, 2009 2:33 am

    dear mama mizah,kite windu baby humaira. sorry mase datang umah hari tuh kite lewat 20 minits je awak baru pulang.takpe nanti open house umah oak andak i try to datang walaupon kene keje petang itu nak ciumm baby humaira ;;)i bet she will miss her cik cah very much sebab cik cah dier sorang je ade tilam vono!!~

  6. Nur Hamizah permalink
    October 2, 2009 3:05 am

    aunty shera haha – takdelah smpi tahap SUPER OLD ok overla kamu.besar sgt ke pp die ni tapi comel mcm mak die kan? insyaAllah aku akan gi open hs shu nak kene mintak kt encik faiz dulu tapi baby takleh bwk kot.nak tinggalkan jap kat mak aku.aunty shu – tulah shu i pun rasa mcm tu gak.akhirnya adelah seorang yg kate humaira ade jugak iras2 mama die. yeay!kak kopi – anan bersalin raya ke berapa ek ke 5 kot kalau tak silap.a'ah bilelah humaira ni nak digomol dek aunty kopi.wiken ni turun kl ker kak?aunty dey – tak tua sgt dah weh sbb tak lame lagi insyaAllah kuarlah kawan humaira eh junior humaira dari perot kecik ko tu.life is okla cume baby byk meragam sket sbb rindu papa die kot.tido pelo humaira le sbb nak kasi die lena tapi bile die dah syok tidoq aku pelok bantak lak, kot kang terkepit anak aku aku syok sgt pelok.take care babe i know u will do the best! I am happy giler for you ok! :-)mwaaahhhh!cik cah – ye cik cah jela ader tilam vono best syok humaira ok!ala cik cah most prob kitorang takde umah pak andak wiken ni sebab nenek humaira nak jemput balik soromban on saturday.takpun ape kate biler faiz dah balik nanti,dtglah raye rumah kitorang ngan encik tunang awak ok.

  7. hot mommy 39wix permalink
    October 2, 2009 8:21 pm

    mijahh..aku rasa bby humaira ni cam chokie sebijik!!!takpela chokie otstation pon..klon dia ada ngn ko..cute!!!

  8. erinchunk permalink
    October 4, 2009 1:39 pm

    tak wish saya congrats pun😛 hahahaha..miss u mommmyyyy!!❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: