Skip to content

Curi-curi masa

October 27, 2009

Nowadays I hardly have the time to be online, I mean really online like checking on my FB & personal emails regularly, apetah lagi nak mengupdate belog ni. Kat ofis semua benda pon kena block so memang takdelah nak berFB & whatnot.

Humaira’s sleeping patern pun nampak dah consistent sekarang. Around 8p.m / after Maghrib, she would fall asleep while being breastfed. And she sleeps thru the night.🙂 Fuuhh!! Dan cuma akan bangun once or twice bila Mama dia nak tukar pampers dia / bila lapar nak susu. Itupun mata pejam tapi mulut tu merengek.And yes, I’m still breastfeeding until now. Alhamdulillah, susu badan masih ada walaupun pengeluaran tidak seproduktif dulu.

Makin banyak cakap dan menyembur (buat bubbles dengan air liur)
Baby sakit mata masa ni, cian anak Mama. Sama time lah pulak sakit mata dengan Ucup & Mama Ucup
Still belum pandai meniarap sendiri. Its ok baby, Mama will wait for that moment ok?
Tapi dah boleh angkat kepala tinggi dah. Steady je baby Mama ni..
Dua orang buah hati pengarang jantung saya yang tembam

Ok. I have lots of things to tell. So randomly..

  1. Dah book flight ticket ke Medan untuk holiday bertiga! (wah baby dah besar leh bawak jalan-jalan jauh!)next year Feb, masa cuti Maulidur Rasul. And we’re flying with Firefly!🙂 Last week dah ke travel agency discuss pakej dah.
  2. Last week I was on MC for two consecutive days – sehari sebab stomach ache yang sangat terok selepas makan ayam penyet pecel lele dengan sambal pedas giler di Wong Solo Bangi. Tobat tanak makan sini lagi dah! Series sakit perot macam contraction nak beranak!
  3. Another day MC sebab bangun pagi muka bengkak sebelah. I always had this bad rashes macam bengkak besar-besar at most part of my body and tak tau sebab apa. At first we thot I was allergic to chicken (banyak2 benda ayam jugak aku nak alergik?) tapi bila tak makan pun still ada. Last-last, doctor di klinik tu refer ke SJMC. So rupanya saya ada –urticaria.
  4. I met Murni & her babies a few weeks ago. Thank you yang for the romper ala kimono ke tu? for Humaira. Best gilerrr tengok Zayyan.
  5. I cooked nasi ayam for the first time and surprisingly it became a hit!
  6. I’m going to miss Fizz’s wedding next week. I’m sorry dear but I love you!
  7. Akan ke Kuala Terengganu for Meon’s wedding in December. InsyaAllah.
  8. Shera & Mell called me today! Yeay!

Ok, till then.

P.s: Encik husband’s birthday is on this coming Saturday. Masih takde idea nak bagi present ape. Kalau tanya dia, dia cakap nak Honda City. Hehe.

8 Comments leave one →
  1. cippzzySHMR permalink
    October 28, 2009 8:55 am

    salam,urticaria? sama. welcome to the club yeah. hate it. tp nk buat mcmmana kan…hehe.

  2. shera permalink
    October 28, 2009 9:59 am

    darling.I love no.8 :)humaira sungguh comelsssssssssss…gerammm! bila nak jmpa dia nihh..btw, nape baby dah leh g medan? aku ni medan pon xpernah sampai🙂

  3. suraya permalink
    October 28, 2009 10:55 am

    wow hit nampak.bak sini resepi tu nak try jgk.plis emel yeaa.sedap nye makan pecel.tp kenape de lele.wat is dat??weh menatang urticaria ko tu mcm penah kene payat dulu je.tp aku rase tu x skronik like mase ko punye bibir jadi mcm angelina jolie kejap.tp versi senget sblah.ngat tak??gle lawak time tu.aku haritu tetibe gatal kat pipi pastu dahi tau2 dah bengkak 1 muka.aku x dpt mendetect ape alergik aku.sbb sblom ni aku bedal makan pape x penah kene gatal2 pun.doktor just cucuk bontot aku je sbb time tu dah kul 2 pg.

  4. Nur Hamizah permalink
    October 28, 2009 11:00 pm

    cipz – a'ah kan cip, ko dari dulu lagikan urticaria ni hehehe.mmg kene depend on ubat jela kalau taknak bibir sexy bangun2 pagi.sher – i love love no 8 jugak! yeeeeee bile tahnya nak dtg tgk humaira ni. dah berjalan anak aku agaknye baru ko nak dtg ngade.surayatul – hihihihi weks itu resepi http://www.resepi.net la.suraya taulah ko pakar membuat macaroni bakar.resepi ko dah aku pass2kan kat budak ofis.muahahaha.eh a'ah kan dulu2 aku slalu nak bibir angie jolie.igt x yg mase kite g melaka ramai2 tu pastu bgn pagi bibir aku besar giler.suraya, jumpa ko ahad ni! yeay!

  5. dey permalink
    October 29, 2009 11:11 pm

    mommymizah…apsal no 8?jumper @ mell's x? humaira ni mmg Photostat muker faiz laaaa..harap laaa nnt aku bf jer baby..xya bgn bancuh susu ke aper tgh2 mlm..hehe..amin

  6. aien5283 permalink
    October 30, 2009 11:42 am

    Comelnye Humaira.. Rindu la nk jumpe, huhu.Ee, jelesnye dpt gi jln2. Ktorg pon igt nk gi holiday gak tp tunggu Mukhlis pandai jln kot + xde la smpi overseas kot, huhu..

  7. Mell The Long Haired Lady permalink
    October 30, 2009 1:13 pm

    Mizah, bawakla Humaira to my house. Aku sanggup pinjamkan bilik ku plus air cond kalau dia nak tido.

  8. en_me permalink
    November 18, 2009 6:51 pm

    chomeyynyerrr..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: