Skip to content

A short note on Baby Humaira

December 8, 2009

I’ve been putting my blog into an abandonment period. I dont know but I feel that I’ve slowly lost my interest in blogging. Or maybe I have no time to put my hands on the keyboard anymore now? Hehehe. Ok saje buat gempak ni. Yeah I know ini blog sudah bersawang punya tebal dan berlabah-labah dah. Oh ye ade a few of you guys datang singgah mengemas (bak kata Dina) haha and yang konfem sorang lagi tu Pero.

Soooooooo much things happened since my last entry. And at the moment as most of u guys knew, Humaira has chickenpox! It was last Tuesday when I picked her up at the nursery & the babysitter said that Humaira maybe caught chickenpox. And there I saw my baby’s face with red spots all over. Masa tu tak banyak sangat lagilah but I was quite shocked how quick the rash spread sebab pagi-pagi when I sent her takde langsung apa-apa kat muka dia. Ok I found one blister on her back masa tukar pampers dia that morning but thats it. Takde rash or whatsoever kat lain-lain tempat. We went to see the doc that night. Kesian sangat tengok dia so restless the first night asek merengek & tergaru-garu kepala dia so we put her mittens on, takut luka jugak kepala dia kang. Oh on the scalp la paling banyak sekali memang risau gilerlah kitorang tengok. I searched about chickenpox in babies, and I get to konw that when it got into babies under one year, it will be a very mild condition. And yes I see that Humaira’s condition is getting better in just two days. Better in terms of dia tak nampak restless as the first night she got it & dah tak tergaru-garu & tak cranky dah. Pagi tadi dia bangun awal sangat (around 8.30am) – awal lah bila dikira hari cuti; both of us on leave sebab Mama menjaga baby ( I slept at 3 last night) & Papa sebab dia kerja malam semalam. Ya Allah nyaring sangat mulut dia membebel-bebel nak suruh kitorang bangun layan dia. Kejap2 kang kepala dia dah menyondol my back, kejap-kejap kaki dia tendang-tendang perut kita. Anyway macam nilah dia sejak 1-2 minggu ni bangun lagi awal dari Mama & Papa pastu bising & nyaring gilerlah mulut dia tu cakap macam-macam.. well as in cooing & babbling. You see, she inherits the loudness & maybe the kepohness from me of course. Haha.

Em ok. Dah pukul 3 pagi. Better get to sleep now sebab esok ada alarm-baby akan kejutkan saya seawal-awalnya. I miss you guys!

10 Comments leave one →
  1. dey permalink
    December 18, 2009 2:15 pm

    *cough**cough* kurang skit abuk kat blog ni.hihihi.alaaa sian nyer humaira.ok tgk muka dia dlm pix tu mcm geram n "ÿes i inherit d kepohness from my mom n proud of it"pelokpelok skit..

  2. youramirah permalink
    December 20, 2009 10:59 am

    beb..aku sakit!!!ada cyst kt both my ovaries ok..skang aku tgh makan ubat kasi turun itu cyst & klu xturun gak, kena operate lah nmpknye..huhu..doakan aku ok ye! geram tgk humaira la..bile ntah nk jumpa..skang aku buat master, kelas sabtu & ahad keje..aku pon dh fedap dgn life aku skang..pls rhb xde kosong ke??? kuikui

  3. Nur Hamizah permalink
    December 20, 2009 8:47 pm

    mommy dey – eceh dah leh mommy dah. yup yup memang kecoh giler & she has a very LOUD voice ok.takpelah since muke takde muke aku lgsung, suara bolehla ikut kuat mcm aku.hehe ;-)mira!!!! aku sgt terkejut!!! i'll contact u shortly. btw bak cni resume.ex-staff (yg bagus shj hehe – n i know u r good ok)sntiasa dialu-alukan masuk rhb balik.meh sini resume.take care babe!

  4. Anonymous permalink
    December 21, 2009 10:11 am

    we miss you too!!!but then seriously rasa mcm dah hilang mojo (eceh, mojo konon :P) nak tulis any entry. i have so many things to blog, tp asik busy memanjang kat ofis. bila balik rumah mmg hardly on laptop, always surf fb/twit via phone je. nntilah i'll put up picture diri sendiri yg dah gemok :Ptake care mizah!p.s: nak send resume kat rhb jugak bole ke? ngeee~coffeeaddicts~

  5. Nur Hamizah permalink
    December 23, 2009 1:42 am

    mommy kopi – yup, especially you = pembawakan budak, bak kate org tua-tua.ecewah.ala baby bump sure dah ade tu tunjuklah skit.weeee tak sabar nk tengok!p.s: boleh jek.mehla cni resume.🙂

  6. shera permalink
    December 23, 2009 10:03 pm

    humaira sangatttt comelss….bila leh jmpa niii…ko skg bukan setakat jarang update blog..nak gosip kat email opis pon xde dah..grrrrrrr

  7. Nur Hamizah permalink
    December 25, 2009 11:59 pm

    shera pleaseeee! anak aku dah pandai mengensot secara gostan ni.ok start tahun baru kite mula balik gossiping kat email opis k.ujung2 tahun ni mmg agak bz skit.jgn igt tax consultant je bz k..hihihi

  8. Aliza permalink
    January 1, 2010 8:52 am

    tape mizah…bukan ko sorang….aku pun lame dah biarkan cinderella…sakit constraint…kite same2 stat slow2 balik ye…hepi new year!

  9. lizasue permalink
    January 6, 2010 8:18 pm

    mizah…sgt faiz muke humaira ni..geramnye tgk pipinye..

  10. January 15, 2010 9:56 am

    wahhh dah tukar wajah baru,comei comei comei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: