Skip to content

New Entry + New Year = Good ol’ Place

January 15, 2010

I’m switching back (again? Sorry!) to my good ol’ WP as I cud no longer stand the thought of not being able to access to & doing every other thing in my own blog in the office. Waah nampak sangat macam banyak masa terluang kat ofis? Haha of course not. As you can see, I’ve moved all my Blogspot entries here so nampak sikit ke-tunggang-langgang-an & ke-tak-kemas-an kat bawah tu especially the pictures. I’ll leave it as it is sebab ghasonyo takdo maso den nak mengomeh sumo tu.

And surprisingly, I found one comment from Cik Isma this morning. Ingatkan dah tak de yang melawat blog wordpress ku ini. My nuffnang ads won’t be here for now. Not until I get myself my own domain & host. Hehe. Ada hati tu.

Woow sooooooooooooooo much things to tell. Especially on my darling Humaira’s development.

Humaira @ 7 months old

  1. She says MAMA like A LOT these days, and PAPA some times. Ok dah around two weeks dia pandai cakap Mama & Papa & Dadadada & Tatatatata & Bababababa. Mama tu memang dia akan sebutlah everyday especially bila mula nak nangis ngade-ngade tu or nak susu or bila orang tak nak angkat dia… ‘EmmmmmmmMama…emmmmmMama’. Which totally makes me a very PROUD Mom.  <–This part is meant specially for you, my husband. Hehe.
  2. She can slide / crawling on her stomach splendidly now. Sangat laju. Kejap je dah sampai dapur.
  3. Her first TWO baby teeth has emerged! Yeay! We discovered this since two weeks ago.
  4. Dah makan dan makan pun banyak jugak. The last time she weighted 6.5kgs at 6 & a half month. Sekarang ni agak-agak dah dekat 7kilos kot? Berat je si kenit ni.
  5. Dah mula memanjat sikit-sikit. Tapi benda-benda rendah jelah, such as kusyen sofa yg gabak tu & badan Mama & Papa. And nowadays, janganlah bermimpi nak tidur lama-lama masa weekends sebab si kenit ni awal-awal pagi dah bangun. Since dia dah mula memanjat ni, memang kena hati-hatilah takut dia memanjat badan Mama yg tengah syok tidur, tak sedar kang jatuh katil pulak dia nanti.
  6. She’s learning to stand now. She can pull up her body to a ‘melutut’ position. Tapi takat tu je lagi. Its ok baby, one step at a time. Aiyoo bersedialah kitorang mengejar dia ni once dah ‘dapat kaki’ tu.
  7. She can understands simple things like;
  • When we say, Tepok Amai-amai, she will clap her hand – single-handedly; I mean sebelah tangan, tepuk kat tangan Mama/Papa ke, peha dia ke, lantai ke, or Bumbo seat dia ke. And now my husband is trying to teach her to clap using both hands. Chaiyok Pa!
  • When we say ‘Lompat-lompat’ or ‘Goyang kaki’, she will either lonjakkan badan dia or goyang kaki laju-laju.

I have a few pictures of her to put up her, but I’ll do it tonight coz semua gambar kat rumah. And its 4.50 now, time to go home sweet home. Till then.

P.s: Have not re-direct my blogspot to here. Will do it later tonight.

*Updated*

She scratched her own cheek

Suka sangat dengan carpet

Suka gigit macam-macam benda

12 Comments leave one →
  1. January 16, 2010 12:12 am

    whoaaa pindah lagi…chomellaaaaaaaaaaaaa humaira..n ganasnyer dia cakar pipi sendri.hmmm time ko mengandung ko mmg suka wat cakaran harimau ke mizah? hakhakhakhak ;P..kiss humaira 4 me plz

  2. Mell permalink
    January 16, 2010 1:20 pm

    Mizah..Humaira looks like those Pan-Asian babies la…macam mix! Very the comel-ness ;D One question : larat ke ko angkat Humaira babe? 7kgs macam guni beras dah tu. Dahla ko ni slim melim ajo.

  3. January 16, 2010 2:24 pm

    Welcome back!!! hihi.. OMG Humaira sangat montel skang.. Really wanna meet her la kakak. Bile free ni? Jom la picnic🙂 Ajak ucop skali..

  4. shera permalink
    January 16, 2010 3:33 pm

    7 mths? meansss 7 mths tidak berjumpa kah kita? ahahahaha…seb baik x…dah jmpa kat umah shu kan? just humairaaaaaa je aku lom jmpaaaa….isshhhh nak gigitss!

  5. January 17, 2010 4:33 pm

    alalalaaaaa… habis kene cakar pipi dia yg tembam tu.
    eyh, bila tah nak jupe si kenit izzah humaira nih… nk gomol pipi dia yg tembam tu!

  6. January 18, 2010 9:25 am

    sorry i wasn’t online last weekend.

    Mommy Dey – hey first of all Happy 1sst Anniversary to you!! hahaha eh mane ko tau aku slalu buat cakarn harimau dulu? hehehe. humara ni mmg lasak skit ok, every week tu kalau muke die tak bercalar skit mmg x sahlah. skrg dah pandai panjat dan leh berdiri skit2, lagilah slalu jatuh la terhantukla. i’m anxiously waiting for yr baby to come out.kasi besaq skit dalam perot tu ok!!! take care mommy love you!!!!

    Mell – hihih thanks babe! yeeee aku pon penah cakap kat husband aku baby dah lebih berat dari kampit beras kite (aku slalu beli 5kg nye je). series berat ko tau tak lately aku slalu sakit2 badan pinggang dan lengan mengangkat die ni.

    Kak Aien – yeay tq! Haa insyaAllah kenduri mukhlis nanti kitorang datang kot. harap2 takde aral melintang time tu.bolehlah kite jumpe.

    Aunty Shera – yeeee bile tah ni nak datang rumah aku amik baju2 kamu tu skali.plan skit dengan makcik thirah tu.banyak benda nak kene update ni.persiapan kahwen camane? Teeeeeeeetttttttttttttt!

    Mommy Kopi – ganas skit die ni.kalau kat nursery tu cikgu dia slalu ckaap yg die slalu buli ade sorg lagi baby boy tua sebulan dari die.hehehe.tah bile nak jumpa ni.tah2 lepas baby awak keluar dr perot agaknye.take care mommy!

  7. dilanun permalink
    January 18, 2010 4:15 pm

    Mizah, kawan ko Mell cakap humairah mcm pan asian, yg tu aku terima dengan hati terbuka, tp kan humaira muka macam choki, jadi adekah muka choki mcm pan asian.. hahahah~ sorry choki!!~~

  8. January 18, 2010 5:15 pm

    hahahaha..eh ade ape muke2 cine skit chokie tu, tu kire adelah asiannye tu.hehe.dia bile perempuan muke cam choki baru pan asian.kalau lelaki tak jadi pan asian ok! hehe.

  9. suraya permalink
    January 19, 2010 10:16 pm

    aku rase sampai sekarang kalo org nak kate baby bulat ko comel sure ade ayat tambahan berkaitan bapaknyerrrr…wakakkaaakkaa sian mr choks.hari2 bole choking ni (apekah aku merapu)

    aku asyik salah taip nak ke blog kaaw.den dh biaso ke blogspots

  10. January 19, 2010 10:35 pm

    surayatul, dah name anak bapak mmg non-stopla org akan sambung dengan mcm bapaknyerrr lepas tu. btw suraya ko dah kurus beb kat dalam gambar pakai baju dibah.ataupun adekah itu ilusi optik? hihih

    sila ingat ok nurhamizahwordpress bebe!

  11. suraya permalink
    January 22, 2010 8:48 am

    kalo aku bole pakai bj dibah tu adalah tidak menakjubkan yerr!!kalo dibah bole pakai bj aku tu ko bole pusing-pusing mate hahaha!

  12. Hot MOM permalink
    February 10, 2010 1:40 am

    Mama Humaira, nape Umar dah 7.4 kilo at 4 months..huhuhu..I’m still feeding him breast milk exclusively..pecaye takkkkk???ahaha..hebat kan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: