Skip to content

While the two babies are asleep..

January 20, 2010

We planned to watch 2012 on the laptop earlier, but my husband has gone into deep sleep only after 5 minutes the movie being played . Hahaha I totally knew this would happen as he has been like this since forever! Dari masa kat rumah Shah Alam tu lagi setiap kali tengok cerita ape pon (kalau tengok kat laptop jela) tak kisahlah Prison Break ke, sure dia akan berdengkur dalam masa tak sampai setengah jam lepas movie start. So here I am making another entry not more than a week since my last entry being posted. What a surprise!!! So thank you to you my husband for being asleep. Oh Humaira is an early-sleeper nowadays – lepas Maghrib die dah tidur & will only wakes up around 7.30 in the morning. And of course one or two times in between for her milk.

These few weeks, my whole family (Husband+I+Humaira) hasn’t been in the pinkest of health. Start dari Humaira kena chicken pox until now, every week bergilir-gilirlah kitorang demam. Seminggu ni Papa, minggu lepas tu Mama pulak, lepas tu Papa Mama Papa Mama. Baby nasib baiklah tak demam cuma selsema dia kejap2 datang balik. Hidung berair je minggu ni. Last two weeks dah ok dah sebenarnya, tapi sebab kitorang bantai tidoq bukak air-cond hari-hari, tu yang Humaira selsema balik tu. Sekarang air-cond is banned temporarily, panas mane pun tidur bukak kipas je. I’ve just recovered from mild fever, ni pun sakit tekak belum fully-recovered. Tapi rasa-rasanya family kitorang ni macam kurang daya tahan selsema kot. Every week ade je yg bersin-bersin ade je yg berair hidung. Yang tua mak bapak dia ni takdelah seksa sangat, kesian kat si kenit tu je dia syok main-main kejap-kejap Mama Papa kena lap hingus meleleh kat hidung dia tu.

I’ve tried to upload clips of Humaira for two nights but it failed everytime geram giler dengan P1 ni kompang je lebih kat TV tu. Opss tapi tak nak amik Streamyx, sorry!!! Pakai Celcom Broadband dulu berjaya je upload video. Eh tapi malam ni macam berjayalah pulak. So, feel free to view one of Humaira’s-not-so-latest clip. Yeay!

She’s growing so fast!! At least for me. She can pull up her body to a standing position now while holding on to something, tapi kaki tu still berjingkit lagi. It’s just two weeks ago when we saw her melutut in her playpen, and now – she’s trying to stand every single time she’s holding on to something  – dekat meja, atas katil, pada kepala katil, pada badan Mama – on everything! I’m happy & thrilled but a bit sad at the same time, because my darling baby is getting bigger & smarter in a blink of an eye. I miss the times when you were being so tiny & fragile. Kejap je awak dah besar Humaira. Sob sob sob. Ini ialah tangisan gembiraku.

Ok, nak main atas meja sekarang. Kat atas comforter tak layan dah. Her first attempt to be on her own two feet

Ok, sampai-sampai rumah balik dari nursery terus nak panjat meja tu

Dah pandai duduk tegak without support, taken at rumah Nenek

Dah pandai mengirai keluar baju dari dalam bakul - anak perempuanlah katekan..

So, mommies & mommies-to-be out there, remember that your baby’s every single moment is to be treasured forever!

P.s: I feel like crying when typing this.

15 Comments leave one →
  1. murni permalink
    January 20, 2010 10:09 am

    yupp hanya seorang ibu yg dpt menilai n tahu perasaan ini.. btw maira jr sgt comella. geram sgt2 dahla putih melepak..

  2. January 20, 2010 10:54 am

    Mek Mur – Bila putih2 sangat camni tu yang nampak je semua calar kat muka die tu. Dia dah makin lasak sekarang pastu hari2 ade je calar baru kt muka mmg nmpk sangat. Susah jugak takut org igt mak dera anak pulak. hihi.

  3. January 20, 2010 1:29 pm

    kak mizah,
    bace development on humaira nih kan saya tak sabar plak nak tggu baby saya keluar. tp saya takot nak bersalin ni. camne? aaaiiihhh…

  4. January 20, 2010 3:05 pm

    Mommy Kopi – hihihi.takpe, kite awal2 pon cam cuak2 gak.tapi dah makin dekat nak bersalin nanti mcm tak sabar pulak nak baby keluar cepat2.bersalin adalah satu memori yg terindah tau (walaupun sakit nak keluarkan baby tu mmg teramat)

    Chaiyok!! and take care!🙂

  5. suraya permalink
    January 21, 2010 11:27 pm

    err..tertido bila tgk cerite yg banyak membebel + takde scene menarik mmg sifat semulajadi aku jugaakkk.kalo tgk movie tj duk cek la bini die tido ke x..

    kenape aku rase puchong skrg mcm selalu hujan ek.sejuk je kt umah.mandi sekali je cukup.patutla aku x demam2 pun.u should do dat to..hahahahhaaaaaa

  6. January 22, 2010 10:01 am

    Suraya, ko mmg kaki tidor beb sejal azali aku tau hwahwahwa. cume citer gol & gincu jek ko tak tido sebab ade kembar TJ a.k.a pierre andre dalam tu. huahuahuahuahaua.

    woittttttttt mandi sekali je kerrrrrrrrr? aku kalau wiken tu adelah penah skali 2 mandi sekali je hehehe.aku rs aku slalu mandi time magrib/pas magrib kot, tu yg domam yo den ni.

  7. January 23, 2010 3:15 pm

    mizah… baby awakkan dah la putih…nanti besor mesti lawa… happy tengok dia…

  8. January 24, 2010 5:41 am

    Humaira makin sihat, gebuness, cun melecun dan sangat adorable.

    Lamenya cikcah tak jumpe favourite little humaira nih. Tak rindu tilam Vono cik cah ke sayang?

    Nanti kite ketemu ye. Jangan lupe belajar sebut Cik Cah… Cica cica cica jangan cicak sudah!

    Love xoxo. Cik Cah

  9. shera permalink
    January 24, 2010 5:33 pm

    mizahhhh…seriusly nak jmpa kamu and humaira..sgt2 comel ok!

    alaa..anak first beriye lah begini kan? cuba kalo anak 2nd? ahahahaha..mesti ko malas kan (luahan hati anak no.2)..lalalalala

    take care darling!

  10. suraya permalink
    January 24, 2010 10:19 pm

    kembar tj sekarang aizat occaayyy..so bile AJL die menang aku je kut yg tergila2 melompat kat umah.huahua

    aku sudah melupakan peristiwa ko kate tj mcm piere andre tu.skrg ko ckp balik aku nak gelak!

  11. January 25, 2010 9:32 am

    cik fiza – hihihi,thank you!

    cik cah – yup, skrg ni die dah mule naik balik badan pipi2 tu sume.hujung2 tahun lepas susut skit badan dia pipi die, ni dah gebu2 balik dah.ntahnye cik cah ni bile lagi humaira nak tido kat tilam vono? skrg dia dah suka panjat2 badan orang abislah tilam vono kalau jumpe die nanti.ada masa datanglah rumah kite, cik cah!

    shera – weksss terserlah ciri-ciri keanaknombor2an ko tu muahahaha.opsss sori aku anak no.1, i cant help it,hahahahaha.ok nanti kite tengok anak no 2 aku.harap2 dia tak mengalami second child syndrome ni.😉
    woit datanglah rumah aku cepat! at least once ok jumpe before anak aku masuk umor setahun.

    surayatul nabila – wekssss aizat muda sangat tak seswai nak dijadikan kembar tj ok.su igt tak ko cakap tj cam ashraf sinclair, mati2 taknak aku samekan dia dgn pierre.wekksss.

  12. suraya permalink
    January 26, 2010 3:37 pm

    adekah aku time tu gilerrr ckp tj mcm muke ashraf sinclair?!!hahah giler lupe siut.ko ni memang x dak memory lost langsung!segale mak nenek ingat aje.

    ko cube cek lobang idung laki ku+kesepetan mate die same siutt..exclude the body laaaa :p tp kalo die kurus same whaatt :p

  13. January 26, 2010 6:02 pm

    hi mizah! comelnyer baby huhu gerammm kalau dpt mmg aku geget geget! hehe…

    mmg kan? anak aku dah setaun 2 bulan, rindu sgt masa dia baby dulu…skang dah pandai, makin kuat main, dah tau notti melawan ckp mama hehe…

  14. January 27, 2010 11:05 am

    surayatul – kembang gilerlah bontot tj ko cakap dia cam aizat.weekkss.aku skrg ni short term memory lostla. long term memories still ade lagi kt kepala ni hehehe.

    mek Lin – waahhh amacam skrg jadi org UK? eceehh ko jangan asek makan pie jek nanti balik malaysia jadi bulat tau.tulah aku tgk anak ko dah besar beb dan aku dah dapat membayangkan mcm mana anak aku dah setahun nanti. ni pun dah hyper giler2 dah blom pandai berdiri jalan lagi.

    take care babe!

  15. January 27, 2010 5:57 pm

    hehe..tu la kan, bosan weh dok umah…nk kuar malas sbb tgh winter sejuk nak mampos! pastu gloomy je gelap2 mendung takde mood aku nak jalan2…

    naikmatilah masa baby ko kecik ni puas2 beb..nnt dah pandai jalan, dah pandai melawan ckp mama dia, dah pandai membebel ko sure rindu masa dia baby dulu…huhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: