Skip to content

I want a set of Tupperware (or more) for my birthday!

January 27, 2010

We went back to Shah Alam to my parents in-law’s house last weekend. Dah lama tak balik sana, so puaslah Tok Mama & Tok Abah & Acik Na Humaira melayan ke-hyper-aktif-an si kenit u. Asek nak try panjat kerusi, tarik paper, tarik alas meja, tarik wire phone, panjat badan semua orang, panjat meja tv dan everything else. Before that, on Saturday morning, we brought her to the clinic sebab dia macam batuk-batuk & suara dia dah macam dah serak-serak rock. Luckily dia tak demam, tapi kesian sangat menangis menjerit2 pun suara tak dengar sangat hehehehehe. Haa tapi semalam tengok suara dia dah nyaring balik macam biasa. Nyaring giler ok barulah saya tau macam inilah agaknya kenyaringan suara sendiri. Masuk lif je menjerit, nampak budak-budak kecik menjerit, Mama amik balik dari nursery letak kejap dalam car seat dia 5 minit on the way balik rumah lagilah menjerit. Macam membebel-bebel lah lebih kurang. Sekarang ni dia tengah try skill berdiri pastu berpaut pada something with only one hand, macam terer la konon tu. Hihihi. Geram tau sebab muka selamba je tu gelak-gelak pastu tangan sebelah lagi lepas. Nasiblah tak pernah jatuh lagi sebab Mama or Papa selalunya ada jadi penyelamat.

Next month macam best skit sebab annual bonus will be paid! Harap-harap portion ok, at least bagilah sama macam last year = ? bulan. Ya Allah perkenankanlah permintaan hamba-Mu ini. Yeay! Tak tertahan dah keinginan nak beli benda-benda penting ni. Ecewaahh macam banyak je benda penting tu. Last year banyak jugak save duit bonus (read:tak belanja sakan) sebab nak masuk rumah baru. So this year, encik husband cakap belanjalah untuk kepuasan sendiri, tapi make sure keep aside some of it for future saving. Tangan dah mula gatal-gatal dah sejak beberapa hari yang lalu. Wahhh ini memang tanda-tanda nak dapat duit ni. Hehe. To Papa & Humaira, nanti Mama belanja ok?🙂 Oh lepas tu hujung bulan gi Medan pulak, double best yeay yeay!

Plans for the coming weekends:

  • Final week of Jan; Jan 29 = To Aien’s crib for Mukhlis’ Aqiqah (insyaAllah kalau tiada aral melintang) &             balik Seremban
  • 1st weekend of Feb; Feb 6 = Wedding Apau || Feb 7  = Wedding Encik Husband’s friend
  • 2nd weekend of Feb; Feb 13 to Feb 15 = Going to K.Terengganu (yeay! gi jalan-jalan) with my in-laws dan sedara-mara
  • 4th weekend of Feb; Feb 26 = Going to Medan (yeay yeay! jalan-jalan jauh skit!)

Alamak Kak Su (my colleague) baru datang cakap Tupperware dah sampai. Yeay! & Aiyoo..  Sukenya sebab dapat tupperware baru banyak-banyak – Aiyoyo sebab melayang dah duit ni. Now I think I’m becoming more like mak-mak / my own Mom sebab suka sangat beli / kumpul Tupperware. Opss bukan tupperware biasa-biasa tu beli kat Carrefour Giant tu ke tau. Ni yang brand Tupperware tu, mahal ok. Ini bukan main-main, ini kenyataan. You will realize the importance of having lots of it especially lepas kahwin dan dah duduk rumah sendiri dan dah ada baby dan kalau you suka simpan macam-macam makanan dalam fridge or bila beli susu baby dalam pek besar or Milo or Nescafe dalam pek or untuk simpan Maggi Cukup Rasa or bila makan coklat/ asam/ Twisties tapi tak habis so kena simpan dalam tupperware macam kitorang ni. I got a few sets of Tupperwares as my wedding gift and I really sayaaaaangggggg every single of it. Jadi, sesiapa di luar sana yang baik hati ingin menghadiahkan saya set Tupperware sempena hari jadi saya yang ke-27 tahun ini adalah amat-amat saya hargai. Terima kasih.

16 Comments leave one →
  1. January 27, 2010 10:22 pm

    xlamer lagi if ko buat party tupperware jgn lupa announce!! aku ble laaa join..HAHAHA

  2. January 28, 2010 9:58 am

    Mommy Dey – HAHAHA! woit maneder lagi party2 tupperware dah.jual beli promote online jek now.

    take care mommy perot buncit!🙂

  3. suraya permalink
    January 28, 2010 11:39 am

    aku sangat setuju dengan tupperware tuuuuuuuu.mcm x penah cukoopp dlm hidup.bulan feb ni byk cuti kan tp aku blk tampin je la.kasik can kat tj.die dah rindu dgn masakan lomak mak dierrr.

    taun 2010 aku rase tenang sedikit nak g jalan ..plan nak g redang ngan bandung ni ;p

    • January 28, 2010 1:39 pm

      suraya!! tapi tahun ni memang tak banyak giler cuti langsung compared to 2009. benci aku.😦 aku terpaksa mengesave skit cuti takleh cuti awal2 takut by the time hujung2 tahun cuti dah abis.

      yeay nak gi bandung ke? nak kirim shopping bleh???🙂

  4. January 28, 2010 3:41 pm

    korg, bestnye nak p medan lah, nak p bandung lah.
    adeeeiii… plan utk “babymoon” masa thaipusam dah kene kensel – wlpn pun dekat sajek destinasi dia, but nowadays im really looking fwrd nak pegi cuti-cuti. aihhh… penat kot hari2 pk pasal coding. jgn baby kuar nnti jadi computer geek sudah la😛

    anyhow, saya tak dapek la nk jupe si kenit humaira nih lagi. ingtkn bole la pegi kenduri mukhlis tu. tp sbb en suami takde n wont be staying at shah alam (kalau dok kat shah alam, dah suruh sapa2 amik saya kat situ. hihi. tak malu😛 ). nampak gayanya tunggu baby saya ni kuar lah kot baru bole jumpa kakak izzah humaira nih.

    • January 29, 2010 10:14 am

      tulah kak kopi!!! bile nak jumpe baby humaira ni? ala xpe, kitorang dulu pun xde babymoon2. cume adelah berjalan-jalan jauh tu pun sebab ade wedding sedara-mara & friends. waahhh computer geekla nmpknye ni coffeeaddicts jr! eh alamak kecik2 xleh coffeeaddicts, kene tukar name jenab jr la..hehehe.

      take care mommy kopi!!!

      –waah banyak betol preggy friends saye skrg ni!!

  5. suraya permalink
    January 28, 2010 4:57 pm

    memaaanngg..taun ni aku x rase x abes kot cuti aku.taun lepas complete 30 hari cuti aku abeskan.waarghh mengarut betul suke suki cuti

    bandung kalo ekau nk kirim bole aja.aku g dgn mak ayah+dibah je kut sbb tj tamau shopping2.tgh pikior lagi ni nak g bln 6 ke 7

    • January 29, 2010 10:28 am

      woit tak logik giler cuti tak abis. org sume berebut2 nak abiskan cuti. suraya macaroni bakar aku terjadi manis boleh tak? nasiblah laki aku makan je banyak lak tu. hehehe. pasni pakai fresh milk jela takdelah manis bebeno. pedas giler tp manis.

  6. suraya permalink
    January 29, 2010 4:22 pm

    camaner manis pulak.ko ni x cuit2 rase sket ke sebelum masuk loyang.tp x kering ok la tu kan. kalo choki nenenenong kang ko x masak dh makaroni tu lain kali

    err..mak aku bole x..x penah abis cuti selalu je fwd2 ke taun dpn.so aku pun memasang impian begitu.waaargghh berangan je laa makk

    kenape lin punye blog menggugat jiwa ku nak bakar2 makanan dlm oven lagikkk..bebeh jom try2 pastu ko bawak g umah aku ye ;p

  7. January 31, 2010 11:19 am

    I Love Tupperware!!! Suke hokay.. tp xbleh nk wat collection lg. Tunggu dh pindah umah sendiri nanti, siap la stokis Tupperware, hehehe..

    Bez dpt jumpa Izzah Humaira tp x puas sbb x dpt nk maen2 ngan dia.. Tunggu la…hihi.

  8. February 3, 2010 9:55 pm

    Wah, kau dh tukar sini rupanya blog kau ek… Btw, kau ada tak dpt hadiah Humaira aku pas kt Lina dulu time raya. Time kau tade la…

    Duit bonus ni nk dapat bolehla beli filter yg telah disimpan rapi untuk mu, hehe…tiada paksaan, dijamin halal..

  9. February 4, 2010 10:04 am

    saya pun suka tupperware! kalau boleh, tiap2 bulan nak beli utk tambah koleksi.. hehe.. tapi, kalau beli, husband tak bagi pakai dulu.. kena tunggu masuk rumah baru, baru leh pakai.. huhu

  10. February 4, 2010 11:36 am

    Suraya – samelah bapak ngan bapak aku tiap2 tahun ade je cuti carry forward. aku tergugat tengok lin buat kuih india tu vadai ke ape name. dahla aku suke giler kuih tu! tak tengok lagi resepi kat blog yg lin letak.

    Kak Aien – jom kite buat stokis Tupperware!!! 🙂

    Hida- bebeh, aku ade msg kamu dulu bagitau dah dapat and your present is Humaira’s first feeding set ok! Wah wah hehehe ok nanti kite discuss insyaAllah pasal Bio Aura kamu tu.. tapi offer price haritu same kan? offer untuk installment bukak lagi x?😉

    sayahappyslalu – Tupperware best kan? takpe buat koleksi banyak2 dulu nanti dah pindah rumah baru, sila gunakan semuanya habis-habisan.

  11. February 4, 2010 5:23 pm

    Ada ek kau mesej? Cam tak dpt, takpela happy to hear yg Humaira pkai feeding set tu. Aku mmg suka bagi kt kwn2 aku mangkuk & pinggan baby sbb org jarang bg, haha.

    Ok, pasal Bio Aura itu bisa dirunding. Harga promotion maintain tok kau🙂 Instalment pun bisa…

    Btw, musim la skang orng batuk2, sore throat n selsema. Aku dh seminggu ni tak baik2 lagi.

  12. February 5, 2010 3:52 pm

    adelah beb aku mesej ko. yup, feeding set present yg kamu bagi untuk humaira makan kt rumah punye.hehehe.

    baiklah tokey Bio-Aura.aku ni dah nak selsema balik pulak padahal baru baik demam haritu.lagi2 skrg ni tengahari panas gilerrr petang hujan lebat.

  13. February 5, 2010 4:13 pm

    Get well soon tau. Aku pun sama selsema tak baik2 dr demam Ahad lps. Sengau dh bunyi nye. Ni pasal cuacalah kita cmni. Pagi panas terik gile then ptg hujan lebat. Sistem badan dh confuse…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: