Skip to content

My CNY Hols

February 17, 2010

First of all, selamat pulang bekerja semula kepada semua!!! Ya I know a few of you are still ‘bercuti-cuti 1Malaysia’ lagi harini, jalan pun clear je datang ofis pagi tadi, parking pun banyak lagi kosong kat belakang tu. Harini je di ofis ni berapa orang yg EL & MC, tu yang bertambah tu statistik mereka yang tak kerja harini (selain daripada the Chinese yang masih bercuti sempena CNY).

I spent my CNY holiday in K.Terengganu, Seremban & on the road. I think almost a day was spent for the traveling journey only. Kamu-kamu yang balik kampong / bercuti ke Pantai Timur & made your journey last Saturday -> like me, am pretty sure you encountered the VERY SAME BAD BAD BAD traffic jam all the way from Gombak Tol to Karak & further up. Disebabkan saya bukanlah pengguna tetap Karak or any other mainstream highways ke negeri-negeri selain dari Selangor or Negeri Sembilan so I wasn’t prepared for such a slow-and-not-s0-smooth ride. Ditambah lagi dengan cuaca panas ekstrem Ya ALlah ditambah lagi kereta berwarna hitam yang menyerap haba (extra point to those with white cars). Dah tengah-tengah jem tu, si kenit ni pooped pulak so Mama had to skillfully change her diaper dengan Papa kejap-kejap brek kejap laju & Papa pun kena bukak tingkap kejap kasi bau harum hilang hehe. Si kenit oklah sepanjang perjalanan pergi & balik OK je cuma sekali dua meragam sebab panas & tak selesa & lapaq. And dia dok seeebukkkkkkkkkkk memanjat keluar dari car seat lepas tu nak pergi kat Papa kat depan, nak tarik apeje benda yang dia nampak, nak panjat berdiri kat Mama, berdiri kat seat belakang, tengok keluar tingkap & etc. Tidur pun kejap2 je, whatmore she’s not a day-sleeper. Lagipun cuaca panas buat nak tidoq pun tak selesa.

Inside the car - tengah pikir nak main ape lagi ni

"Ok, saya dah penat, nak tidoq sat"

Ni letih sangat ni

Trip to KT was very enjoying. The last time we were in KT was end of 2008 during’s Fitri’s wedding. We went to encik husband’s uncle’s new little chalet/ resthouse in Batu Rakit. Arrived there at around 9pm. Sampai-sampai terus dijamu kambing bakar & ikan bakar yang baru diangkat dari tempat panggangan dengan angin bayu laut yg bertiup kencang serta bunyi ombak menghempas pantai. Oleh sebab dah letih & Humaira needed her beauty sleep, so we went to clean ourselves up & off to bed. Encik husband went down to the beach soon after that for aktiviti memancing pantainya. Ini memang yang ditunggu-tunggu oleh dia sebab sejak kahwin kot dia dah tak pegang joran tu. Tak dapek mancing tengah laut (like he used to masa bujang-bujang dulu), dapat mancing tepi pantai pun jadilah. Haha. Tapi sedihnya sepanjang 2 hari memancing sekor ikan pun tak dapat. Teeetttt!! :-P

The next day, woke up early but not earlier than encik husband & Humaira hehe. Humaira woke up the earliest as usual at 6.30am dia dah panjat badan Papa & Mama & mulut dia bising macam menyanyi-nyanyi. We spent the whole morning & afternoon by lazing around in front of beach (under the pondok of cos!).  Cuaca memang sangat panas, even nak tengok laut cam terkenyit-kenyit mata sebab cahaya matahari yang memancar tu dibiaskan dek air laut. Humaira dapat merasa tidur dengan syoknya dengan tiupan angin laut yang kuat tu. Petangnya, encik husband turun balik memancing kat pantai depan tu & the others – Adham & everyone else gi mandi di gigi laut. Disebabkan Humaira dah dimandikan awal, so kami berdua awal-awalnya tak turun pun ke pantai. Tapi lama-lama tengok cam best je, Mama dia bawak turun kejap. Last-last, Humaira basah satu badan. I was holding her & putting both her feet into the sand bila tiba-tiba ombak datang terkuat sikit sampai kena badan dia. Hehe. Her expression? Macam nak nangis dah cebik takut-takut & terkejut tapi dia tahan tak keluar airmata pun. Didn’t manage to capture it as I didnt bring along my cam. Rugi!😉

Syok betul dok kat sini angin memang kuat giler, Humaira dah mula ngantok nak tidur

Syok giler tidor dihembus bayu laut

At the restaurant - dinner treat by Abah's friend

The next day - Humaira tertidor tunggu Mama+Papa bersiap

Us & the view.

Ok, Humaira taknak pandang Papa amik gambar sebab panas sangat!

I’ve  lots of pictures to share here but am having a hard time to upload it here in the office, so maybe tonight?

Dan yang paling sadisnya (for me & my husband at least) in this trip, dah 3 kalilah sejak last time ke Pantai Timur, kitorang tak dapat makan sata yang sedap giler tu kat Kemaman sebab dah habis. Memang sedih sampai encik husband lepas yg kitorang miss sata kali ke-3 hari Isnin petang tu, jadi blur tak tau nak makan apa (walaupu perot lapaq) sebab dia kata dalam kepala dia dari Terengganu pagi tu dah terbayang sata sata sata yg sedap tu. Nasiblah saya tak sampai tahap tu. Hehehe. Hai nasib tak pregnant kot tak kempunan la pulak tak dapek makan sata kemaman. Warung Che Nor ke hape namanya, masuk ke dalam dari bus stand Chukai, menghadap Laut China Selatan. Dekat-dekat dengan INTAN.

Ok, till then.  To cik Hana Nana of Sohabat9600, congratulations on your wedding. Moga berkekalan hingga hujung nyawa.🙂 Lepas ni Asmalita? and Linda kan?

Replies to the comments in my previous entry;

Cik Sher yg brutal tapi tak comel sangat – bila tah nak gigitnye?? baju kamu bile nak ambik ni, jangan-jangan dah tak muat dah. grr!!

Hot Mom-Mie – wahhhhhhhhhhh umieeeeeee aku sangat bangga denganmu babe!! of cosla aku percaya hehe bagus teruskan usaha! ko mmg hebat giler ok sebab baby lelaki lagi banyak menyusukan, lagi banyak kena produce susu. Tu yang 7.4 kilos at 4 months old tu. Humaira ni kenit je tu yang baru 7kilos at 8 months tu. hehe. Umie, aku bangga dengan kooooo!!!🙂 hugs n kisses for Umar Damien!

Cik Puan Linda – tulah dah lame giler tak jumpa. tapi update on kamu sentiasa aku dapati dari si Dila ni. heheh ye ke copy paste? rambut dia lom nampak bergulung-gulung lagi. hehe.

Cik Ali – oohh kamu pergi jugak ke kenduri Hana? semalam sempat tengok sikit2 je gambaq wedding Hana kat FB. Mama Humaira kat K.Terengganu lah. Letih travel pun tak hilang lagi ni.

**Updated 18/02/2010 – These are the pics for now. Internet connection at my house really s*cks last nite!

14 Comments leave one →
  1. murni permalink
    February 17, 2010 7:02 pm

    nanti upload pics maira jr bebyk yea.. mesti dah makin besar.

  2. Mell permalink
    February 17, 2010 8:39 pm

    Bila nak jumpa nih?

  3. February 18, 2010 9:23 am

    Ummi Maira Sr – dah besar sangat dah ni asek nak main je takleh dok diam.ni je yg aku mampu upload dulu. internet connection mlm tadi lembab giler!!

    Mell – babe,nanti aku cari satu date yg sesuai.

    Paging for Pero,ape cer? pada pendapat anda, jumpa ktne best?

  4. Mell permalink
    February 18, 2010 12:55 pm

    Lets..dah lama la tak contact2 org. Esp ive changed my no yet again. Menyampah ada org psycho kacau2 phone. Ill call u soon

  5. suraya permalink
    February 19, 2010 11:21 am

    cuti CNY aku duduk kat umah je sebab x sanggguuoopp nak mengharung jem seperti dulu2 wpon kampung TJ dan aku sekangkang kera je.haha

    tp memang sgt selesa berjalan2 kat kay ell sbb org takde.yg x besnye panass glerrrrr.kalo balik tampin agaknye keje aku tido je sbb tampin lg la panas.ko tgkla org2 nyer..ooppss ;P

    kopok aku ade takk?kalo x de xpola.sebab nazemiya ade belikan!yeaa!!

  6. shera permalink
    February 19, 2010 2:44 pm

    I saw the pink tempat tiduurrr…:)🙂 weeeee!

    Comel nye humairaaaaaa!

    p/s: at least u stuck in d jem..ada humaira nak buat main kot..if not..mati kutu..ahahaahhaa

    p/ss: nak join skali jmpa mell, pero..hani pon nak gigit anak kamu laa makcikk

  7. February 19, 2010 3:12 pm

    Mell – yup,will wait!

    Surayatul Nabila – series beb hehehe tempat terkering di malaysia mase kite belajar geography dolu-dolu kan gemas which is boleh kate dekat to tampin.so mmg patutla tamping pon panas gak. opss alamak aku tak dpt tgkp ape maksud ko,pls??hehehe

    weh ade ek ko kirim kopok lekor? sowie beb! naseb nazemiya dah belikan.nazemiya jem tak balik ganu haritu?

    Al-Shera – yup sher! comforter tula yg kitorang bawak ke ulu-kilir skrg sbb ringan berbanding yang lain.so bangga skit ok kemana je aku overnight dengan baby, hadiah kamu sntiasa bawa. kire tu mcm comforter overnight dia la.😉

    tapi letih beb melayan si kenit ni,dahla lasak tau walaupun muke comel.hehehe.yup of cos nanti aku try cari date yg seswai jumpa ramai so bolehlah kamu menggigit humaira beramai-ramai.hehehe.

    miss u cik moks!!!

  8. suraya permalink
    February 19, 2010 3:34 pm

    aku msj ko la harituuuuuuu mase ko bls msj aku mlm lepas kawen apau tu.pastu tetibe ko senyap.aku assume dapatla.cett

    nazemiya balik semlm.memang beraya seminggu la die kat ganu.hari biasa dah x jem la.
    bile paanass org2nye ade la sedikit gelap..tp tj putih sedikit (die kan asraf

    sinclairku..wakakakkaa) sbb dah bertapa lame kat puchong

  9. February 19, 2010 7:48 pm

    a’ah kot, aku lupe nak reply beb. sori hihi. nazemiya first time balik ganu ke lps kawen.die dah pindah umah baru tak? bile die nak ajak kite g housewarming ni?

    blueeekksss bukan ashraf sinclair ok, pierre andre adelah. muahahahah.

  10. suraya permalink
    February 22, 2010 11:58 am

    setakat aku nyembang hari2 dgn nazemiya dia asyik bizi kuiz..presentation..test.miting.x ado kuar cite pasal umah.maknye blom pindah lg kott.ko tunggu la 2011 nanti.haha

    ni 1st time die balik ganu pas kawen(rasenyelerr) sbb every week die duk umah mak mertue.

  11. shera permalink
    February 23, 2010 12:17 pm

    babeeee….adekah kamu put on weight? lalalalala

    and i have to say it again and again..wpun anda mungkin xsuka..humaira sumpah sebijik fotostat faizzzzzz…omg!

    tp versi yg sgt comel and cute and lawa…boleh?

    ahahahahahaha

  12. Pero Al Roro permalink
    February 24, 2010 12:42 pm

    nama ku di seru2…

    gue di sini dong.
    mari2 kita berjumpa.

    aku setuju dgn shera.fotostat.
    yg aku perasan sama dgn mizah adalah bontot.time baby berdiri.boleh?

  13. February 27, 2010 10:46 am

    wehh…nak jumpe2 tu jgn laa tinggal aku…jom ngan ili, effa, zatil skali…

  14. February 27, 2010 10:14 pm

    comel… dan nampak sgt best even cuaca mmg panasla skrg ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: