Skip to content

Shera made me to blog today!

April 9, 2010

I received an email, from my so-called ‘Mak Buah’ (haha!) today on our coming December Mega-Gathering (wow!) Thrill ok dan tak sabar pleaseeeee!!! Boleh tak macam gembira giler baca tulisan kamu, Shera. Well macam yang korang (SSPians) taulah the way Shera writes. Bold sini bold sana.

So, latest updates on Humaira randomly are:

  1. Humaira can walk one step forward now. Its ok baby, one at a time.

    Steady jek.

    Steady jek

  2. She still doesn’t want her headband stays on her head for more than 10minutes

    Kejap je ni

  3. Dah pandai nak merajuk or bebai, bak kata my MIL (cakap orang utagha)

    Ni muka nangis ke gelak ni?

  4. Macam budak besar kan gambar atas ni. Kalau dia nak bebai, kitorang masukkan dalam playpen, angkut depan TV.
  5. Totally mastered in climbing on our mini-coffee-table, dan kadang-kadang pandai turun sendiri.
  6. Dah paham yang katil tu tinggi dan dia dah tak selamba jek kalau nampak Mama jauh dari katil terus nak meluru macam katil tu searas dengan lantai. Masih dalam training dengan Mama untuk cara turun katil dengan selamat.
  7. Pipi makin-makin bulat. Dan dah 2 kali kena gigit dengan member baby dia kat nursery. Hehe.
    Pipi bulat

Humaira will turn 10months next Tuesday! Tak lama je lagi Umaya nak masuk setahun.Yeay! Oh, this is our latest family pic taken last weekend, at Encik Husband’s friend’s wedding.

Wow macam dah kurus je ke org tudung hijau tu?

Papa Papa bersama anak-anak, Maya & Akeep

Ok, till then. Oh ye, encik Husband dah beli exercise bike 1) sebab dia dah asek bising nak kurangkan sikit berat dan saiz bdan dia, dan 2) sebab terjumpa Gintell punye promotion last weekend. Tapi depa ni belum hantar-hantar lagi. Cepatlah ok, saya nak menumpang workout nih!!! Boleh percaya ke ni?

Dua buah hati pengarang jantung saya yang tembam

P.s:  Shera, congratulations! You’ve successfully made me update my blog. Nanti Ahad ni aku belanja teh ais kat kedai Anem.

7 Comments leave one →
  1. murni permalink
    April 9, 2010 9:36 am

    wooo cepatnya maira jr ni dah berdiri lepas tangan. kakak maira dulu 14 bln baru leh jln. nanti 1,2 minggu lagi dah boleh berjln la tu. makin gebusss anak dara ni.. muahh muahh

    • April 9, 2010 10:31 am

      tapi zayyan lagi cepat mek boleh jalan. selalu kan org kate baby girl yg akan berjalan dulu dari baby boy. tulah insyaAllah harap2 by first birthday nnti die dah boleh jalan betul2 dan stable skit. baru syiok!!!🙂

  2. suraya permalink
    April 9, 2010 9:30 pm

    err.. anak sedare aku dh setaun tp x jalan2 lg.setapak due je la pastu merangkak dgn sangat lajunye.semput abg aku kejar.akak ipo aku siap nak pakaikan pad lutut bg x sakit bile terjatuh ..waahh dh mcm org nak men rollerblade!

    budak2 yg gigit pipi anak ko tu ingat pipi tu buah oren ke??

    • April 9, 2010 11:10 pm

      anak aku ni pon kalau merangkak mmg semput nak kejar. boleh kurus ok takyah gi jogging kat luar.

      hahaha ala bukan kena gigit kat pipi lah satu kena gigit kat belakang badan, satu kt lengan dia. ala budak tu pon baby gak lagi baru 11mths. maybe sebab cikgu umaya ckp umaya dulu suka buli baby boy tu panjat belakang dia semua tu dia nak lepas geram.hehehe. anak aku ni kan buas grrr. pipi tu mcm apple fuji la surayatul!!!

  3. April 10, 2010 5:24 pm

    Suke tengok gambar first & 3rd tu.
    yg 3rd tu Humaira mcm tgh meneran aje… eheheheee…

    ah, ni yg buat saya tak sabar nk tgk si kenit dlm perut nih. adekah dia akan tembam kat pipi macam mama dia atau pjg mcm ayah dia. heheee…

    • April 12, 2010 9:33 am

      heheee.. haa baby boy kan? most probably dia akan tembam kat pipi mcm mama dia. biasa cmtulah, baby girl ikut muka papa, baby boy ikut muka mama.🙂

  4. shera permalink
    April 14, 2010 1:55 pm

    omg korg…seriusly she is super adorable…sejuta kali lagi adorable dr dlm gambar..and

    satu rahsia k..

    muka dia cm faiz..tp she sounds like mizah🙂

    nanti dah jmpa umaya baru faham😛 hehehehe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: