Skip to content

I’m feeling good today

April 21, 2010

Ok. Firstly, to Kakak Shera, thanks for your compliment on my adorable daughter, hehehe.  wah dah puji2 trus tukor kakak, sepatotnya AUNTIE shera yer.

shera permalinkomg korg…seriusly she is super adorable…sejuta kali lagi adorable dr dlm gambar..and

satu rahsia k..

muka dia cm faiz..tp she sounds like mizah

nanti dah jmpa umaya baru faham hehehehe!

Ini ade rupa untuk diangkat sebagai mak angkat Umaya ni?😉 So amacam kamu-kamu yg belum jumpa Umaya lagi, nak tau tak what Shera meant by -rupa macam Faiz & bunyi macam Mizah tu? Hehehehe.

My husband will be going to Sarawak & Sabah for a week this weekend. So, I’ve to make my sister Nana who’ll be taking her semester break to stay with me & Umaya the whole week. Weekend ni kenalah keluar membeli stok makanan di rumah untuk seminggu. Boleh paksa dia masak. Yeay!

Malam semalam si Umaya telah terpedihkan mata dia sendiri dengan cili sos. We were actually just finishing the pizza for dinner, when she played with the sauce bottle. Tup-tup dia dah bukak penutup sos tu lepas tu pergi gosok-gosok mata dia – she was already sleepy at that time tapi biasaklah tahan mata nak main. Haaaah lepas tu, apalagi nangis kuat sangat dan cepat-cepat Mama dia basuh mata muka dia semua. Sedih giler mendengar esakan dia dan sampai bengkaklah sebelah mata malam tadi asyik digosok-gosok.Tapi 10 minit lepas tu dah boleh gelak-gelak tengok cermin. Itulah dia Papa punya baby girl yang tough yer.

On the other note, finally I came to realize that I’m getting fatter these days!! Akhirnya sedar diri jugak ye. Ape taknya asyik makan coklatttttt je selepas breakfast di ofis.Ya Allah kebaya semua dah ketat giler boleh tak? Masa baru start kerja lepas abis pantang last year tu rasa macam longgar je lagi kebaya-kebayaku. Geram sangat!!! Yang si Gintell ni bila tah nak sampainya kitorang punye basikal ni? Tapi memang haritu pun depa cakap will takes about 3 weeks to deliver. tapi cepat sikit boleh tak? Aku dah makin gemok ni!!! Apa yg boleh dilakukan untuk mengurangkan sikit lemak-lemak di badan ni? Nak diet, malas. Cuma jaga makan sikit tu bolehlah. Tapi sikit-sikit je. Nak swim, tak reti swim. Si Umaya ni pon belom dibawa-bawa swim kat pool kat bawah rumah tu. Pelampung dah beli tapi swimsuit tak beli-beli lagi. 2-3 months back, ada jumpa swimsuit comel giler untuk babies kat Alamanda ada frilly-frilly lagi tapi tak beli pon. Di Medan haritu, pergi factory outlet ada beli satu swimsuit tapi Umaya dah 3-4yrs baru boleh pakai, tapi beli jugak sebab comel. Hahaha. Inilah yang dinamakan memandang terlalu jauh ke hadapan. Tak bagus sikit ok attitude ni.

Ok, cukup dulu bebelan. Will continue when I’m feeling good & when I have time.

6 Comments leave one →
  1. suraya permalink
    April 22, 2010 5:43 pm

    membe aku buat diet high protein die kate turun 2kg dalam 5 hari.tp aku tahan 3 hari je sbb lapa giler.kene makan roti atau nasi jgk.diet tu pagi makan telur rebus/goreng without the kuning tu.tengahari makan ayam+sayur.nasi x payah.dinner makan ayam/ikan+ sayur.1 hari minum air sampai 3/4 liter.

    ade brani.muaahaahaaa

    • April 22, 2010 9:12 pm

      muahahaha!! aku bace je pon dah rasa terseksa. suraya, ade jugak pengsan aku nanti tak makan nasi. aku ni dahla tak boleh tak makan nasi. pitam jadinye.

      takpolah suraya, aku exercise berlebih-lebihan je dahlah. jom lumba sape boleh kurangkan kilo yg paling banyak nak?? muahahaha

  2. shera permalink
    April 26, 2010 8:18 am

    i’m always her KAKAK shera ok..NO NO auntie ok🙂

    omg, cane dia leh terkena cili kat mata ni..nakal sungguh :p

    ishhh gerammmmmmmmmmmmmmm

  3. April 26, 2010 10:10 pm

    Siannya baby. Mesti merah kan muka die..

    Shera, bolehkan anda menginvite sy untuk bc blog anda?

    • April 27, 2010 2:13 pm

      i thot i’ve replied your comment.

      SHERA ADE BLOG? i mean, shera apesal aku tak tau ko dah berblog semula? tapi privatized? hahaha. mcm ade rahsia besaq je ni.

      Please invite me, hida & others (yg berkenaan) as well ok makcik!!!

  4. shera permalink
    April 28, 2010 8:30 am

    korg,

    my blog is under construction pleaseeeee..NOT privatised or what so ever yg korg sebutkan..i miss bloggings anyway🙂

    dont worry..

    sspians will always be in the list🙂

    sabar yea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: