Skip to content

An entry at an hour past midnight

May 12, 2010

Umaya walks a lot nowadays. Clap clap for Umaya! Alhamdulillah you can walk before you hit 1 but her parents will definitely have to be extra extra watchful lah now. We haven’t let her walk whenever we’re outside though. Sebab Mama Umaya belum belikan lagi a decent walking shoes untuk dia jalan-jalan kat luar rumah. Ni pun dah mencicit nak jalan laju  masih tersadung2 jugaklah sikit-sikit. Tak lama lagi ni tau berlari pulak so Papa Maya, be prepared!

Muka baik

Here’s a short clip on her which I took just a few days ago.

Ada satu lagi clip ni tapi ade entiti sexy kat belakang (my husband haha!) so takleh nak upload. Sayalah isteri yang baik.🙂

My husband  has successfully bought the Thomas Cup final & qtr final tix last weekend. Qtr Final – sebab dia kata team Malaysia sure sampai quarter final punya, at leastlah kan. Nasiblah menang free dengan Nigeria. Tapi, ni si Hafiz Hashim telah menyebabkan Malaysia tak jadi juara kumpulan. Geram betol tengok dia main, macam takde semangat langsung. Arghh geram! Buat malu je kalah dengan player Jepun yang ranked ke 200++. To my husband, jangan mengamuk kat stadium esok!

Ok. These are a few pics taken since the last time I posted an entry.

Umaya @ Sohabat9600 gath at Anem's restaurant

Ikan Siakap 1.2kgs

Ikan siakap ni telah dipancing oleh encik Husband hari Jumaat lepas at a fishing pond in Kota Kemuning at around 2.30am in the morning! Dia dah hampir nak angkat pancing nak balik bila tiba-tiba rasa ikan dah makan umpan. Clap clap for my husband kerana telah berjaya juga akhirnya mendapat seekor ikan setelah a few times memancing kat situ. Saya dah masak separuh semalam masak sweet sour. Besaq giler ikan ni!

Umaya demam

It was during the last two weeks. Sampai kami berdua ingat dia kena demam campak. Rupanya tak, rashes je maybe sebab cuaca panas sangat. Thank you to encik Husband as he took a day leave to take care of Maya. Tengahari tu Papa & Maya buat video call kat Mama. Umaya nampak happy giler macam tak demam langsung! Ngada-ngada lebih si kecik ni bila dengan Papa dia. Behave je.. tapi kalau tinggal dengan Mama dia, mulalah takleh tinggal sekejap. Mama nak masuk bilik air pun dia dah nangis berjurai-jurai air mata sedih kena tinggal.

Dah pandai minum pakai sippy cup

Kat rumah Tok Mama last weekend. Maya baru lepas jatuhkan toothpicks & Papa dia tengah kutip time ni. Buat muka tak bersalah!

Till then!

9 Comments leave one →
  1. May 12, 2010 8:00 am

    comelllsssss…. untie ni tak reti nk komen benda lain psl umaira… sebab dia mmg comellsssss

  2. May 12, 2010 12:17 pm

    mama umaira adalah seorang wanita cantik sahaja! hehehee… sebab semua yg cumilss umaira dah ambik… sori mama…ehehee

  3. suraya permalink
    May 12, 2010 4:54 pm

    aku memang x bole tgk badminton.asyik nak cakap b*d*h je kalo x dpt bola.tu belum kalo tgk ngan mak aku memang bes sungguh menjerit (mcm kitorang terer sangat main) .hey tu umaya menjerit ke nanges kene cubit.jgn membuli anaaakk ye mijahh!!

    • May 12, 2010 5:34 pm

      seriyes nampak cam aku buli die ek? taklah tu die ngade-ngade. anak aku kan drama queen. aku dah agak dah kalau org tengok ni mesti orang igt die nangis sebab kena cubit ngan aku. hehehe.

  4. shera permalink
    May 12, 2010 11:21 pm

    omg, dia dah boleh jalan ke?
    alaaaaa nak jmpaaa pleaseeeeeee…

    geraaaaammmmm….

    kamu jahat upload gmbr dia tgh teriak tu..ahahaha

    • May 13, 2010 9:33 am

      shera, dah dekat sebulan beb dia boleh jalan. tapi ni dah makin improvelah dah stable skit. mehlah datang rumah auntie shera kecoh!

      takpe, nanti dia dah besar barulah dia tau sejak bila dia dah inherits Mama’s loudness.. :-p

  5. June 22, 2010 5:43 pm

    hai, salam kenal…sangat comel la Humaira…b4 ni silent reader jer..hehe… dah linked u..muah2 kat umaya..

  6. June 24, 2010 12:09 pm

    hi elin, salam kenal jugak..thank you for reading my humble blog..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: