Skip to content

Aidilfitri 1431H

September 24, 2010

I would like to wish Selamat Hari Raya to all, mohon maaf zahir & batin.

Raya ada setengah bulan lagi kan?🙂

This year is my 3rd Raya celebration as encik Husband’s wife, 2nd Raya as Mommy Umaya & 1st Raya as Mommy to a hyper-walking Umaya. Hehe. Umaya wasn’t really well since the day before Raya, siap dapat 4 kotak ubat dari doctor haritu. We went back to rumah Nenek in the evening. Panas je badan Umaya sepanjang malam Raya dan dia asyik merengek tak selesa.

*pics – credits to my cousin

Takbir Raya di rumah Nenek bersama kariah masjid

Esok paginya pun panas badan Umaya tak surut. Kesian jugak nak pakaikan dia baju kurung hari tu. By tengahari Mama dia dah tukarkan baju lain.

Gambar raya tahun ini complete sebab Angah ada

Umaya before mengamuk. My brothers pakai jubah yang dibeli Angah di Mesir. This year, encik Husband & my dad saje berpakaian tradisional Melayu.

Our little family - Umaya ngamok nak pacifier

Sesi memberi duit Raya kepada budak-budak bawah umur.

The whole family members - belum ready lagi ni

Final one

Will continue on my Raya entry later. Sekarang nak pergi merebus ketupat mini for the 3rd round! Sedih ok takde periuk besar. Esok ada jamuan Raya at my office.

3 Comments leave one →
  1. September 28, 2010 5:04 am

    yeay…slmt raye mizah and family!panggil umaya ke sekrg?!!sudah kecil sikit umaya baby…bile cik ja dapat jumpe ni…cik ja kirim kisses and hugzzz…muahhhh…

  2. shera permalink
    September 28, 2010 12:47 pm

    update rupanya!

    baju tu nampak kamu gemoks kah?🙂

    umaya tetap comelsssssssss

  3. September 28, 2010 2:12 pm

    aliza – a’ah selalu panggil umaya jee. kalau mama die geram dgn die, panggil humaira. hehe.

    shera moks – dengki!!!! a’ah kan tapi gambar2 ni sebab silap angle la thats why nmpk gemok. sebenarnya slim jer ok. nanti aku upload kat sini gambar berdua dgn mell kat wedding lizasue. silalah tengok kesliman mcm anak dara. hehehehehee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: